IN MEMORIAM: Dr. Milan Mileusnić

U 49. godini života, drugog jula 2020., od posledica COVID-19 preminuo je dr. Milan Mileusnić, doktor koji je lečio sve najbolje srpske atletičare, ali i ostale sportiste.

Doktor Mileusnić bio je doktor atletske reprezentacije Srbije početkom ove decenije. Kvalitetan rad prepoznali su atletičari koji su sve do same smrti odlazili kod njega na rehabilitacije i oporavak.

Nema atletičara koji nije išao kod njega od Ivane Španović, Mihaila Dudaša, Strahinje Jovančevića, Emira Bekrića, Tamare Salaški, Vedrana Samca, Tatjane Jelače, Miloša Raovića, Milane Tirnanić…

Osnivač je ”SMA” klinike  i „ Sport Medical Alliance“ u kojima je bio i direktor.

Dr. Mileusnić je bio specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a sportisti nisu bili njegovi jedini pacijenti. Lista ljudi kojima je Milan Mileusnić pomogao je velika, a o tome svedoči i veliki broj poznatih ličnosti koji se na svojim društvenim mrežama opraštaju od doktora.

Svi koji su ga poznavali imali su samo reči hvale za njega i govorili su da je galantan čovek, pozitivac i da je uvek bio dobro društvo.

Poslednje javno predavanje u atletici imao je u martu 2017. godine kada je na poziv AK Crvene zvezde bio jedan od predavača zajedno za specijalnim gostom Benom Džonsonom, jednim od najboljih sprintera svih vremena, i Endi Vernonom, jednim od najboljih evropskih dugoprugaša.

Predavanje Bena Džonsona u Crvenoj zvezdi 2017.
Predavanje Bena Džonsona 2017. – 6. maj, AK Crvena zvezda, gostovanje Bena Džonsona i predavanje dr. Milana Mileusnića; Milan Mileusnić, Ben Džonson, Milan Ristić (proslavljeni atletski reprezentativac) i Neven Ranić (potpredsednik AK CZ); Foto: Atlex

Sindikat lekara i farmaceuta pozvao je lekare da mu sutra (3. jula) u 10 sati minutom ćutanja odaju počast.

– Od COVID19 je preminuo Dr Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine iz Beograda. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u petak 03.07.2020. godine u 10 sati minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi – stoji na Fejsbuk stranici ovog Sindikata.

Doktor Mileusnić je rođen 25. jula 1970. godine u Senti. Tamo je završio osnovnu školu i gimnaziju, a potom je otišao u Novi Sad gde je  završio Medicinski fakultet.

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, doktor Mileusnić, bio je član Američkog udruženja fizijatara, Fimsa, Srpske asocijacije fizijatara i UMSS. Bio je predsednik i jedan od osnivača Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Republike Srbije, kao i direktor klinike za rehabilitaciju u Harareu, Zimbabve.

Vreme i mesto sahrane će biti naknadno objavljeno.

(Atlex.rs)

Scroll to Top