Gardaševićeva u kvoti, nema Miambo: Srbija dobila i 8. normu za SP, dve ”pretnje” manje za Ivanu!

Poznati su svi učesnici dvoransko prvenstva Sveta u Beogradu, a ono što je najvažnije za Srbiju jeste da je Milica Gardašević ispunila normu, tačnije zahvaljujući rezultatima upala je u kvotu od 16 daljašica!

Dobre vesti za Srbiju stigle su iz Svetske atletike gde je naša država dobila i 8. normu za dvoransko SP. Kada se podvukla crta u skoku udalj  13 atletičarki ima skočenu normu od 6,80 metara dok su ostale tri ušla na osnovu rezultata u prethodnih godinu dana i rag liste, a među njima je i Milica Gardašević. Ona se trenutno nalazi na 16. mestu rang liste i mnogo je bolje plasirana od čak sedam daljašica koje su skočile normu (uglavnom prošle godine).

Kada se gledaju ovosezonska ostvarenja samo 5 njih ima bolji skok ov Miličinih 6,69 metara skočenih na Belgrade meetigu, a to su Florentina Kostina Iusko iz Rumunije i Kadi Sagnia iz Švedske sa 6,70 metara, Loren Judžin iz Britanije sa 6,75 metara, te Akela Džons sa Barbadosa i Ivana Vuleta koje imaju 6,80 odnosno 6,88 metara.

Milica Gardašević, Belgrade indoor meeting 2022
Belgrade meeting, Štark Arena 2022. – 7. mart, Milica Gardašević, skok udalj; Foto: Atlex

Glavne Ivanine ”mete” me dolaze u Beograd!

Kada se pogleda lista takmičarki u oko upada izostanak, možda i najveće konkurentkinje Ivane Vulete, Malaike Miambo. Nemica je ”uzela” Ivani zlato na Olimpijskim igrama, ali neće doći na njen teren na novi dvoboj. Takođe neće biti ni 35-goddišnje Britni Ris koja je Ivani zadavala mnogo muka prethodnih godina.

Tako će glavne konkurentkinja u borbi za najsjajnije odličje verovatno biti Marija Bek Romančuk i Ese Brume. Ukrajinka ima lični rekord od 6,96 metara, ali ove godine još nije takmičila, isto kao i Nigerijka koja u karijeri ima skok 7,17 metara.

Finale dalja je u nedelju od 17:30, a takmičiće 16 atletičarki iz 12 država.

(Atlex.rs)

Scroll to Top