Dvostruke funkcije i sukob interesa, fantomske skupštine, menjanje statuta i javne pretnje su ujedinile sve trenere Partizana 1945 koji traže promene: Mirjana Stojanović odgovorila na optužbe Milana Pavlovića

Nakon izjave generalnog sekretara AK Partizan 1945 Milana Pavlovića da je podneo krivičnu prijavu protiv Mirjane Stojanović koja želi da privatizuje klub javila nam se i Mirjana koja tvrdi da su ona i Bojana Kaličanin imale ovlašćenja samo nekoliko meseci, a da na to šta se radilo svo ostalo vreme od formiranja kluba nije upućena jer nije imala ovlašćenja.

Mirjana Stojanović ističe da je ona samo istaknut član nezadovoljnih trenera i atletičara stanjem u klubu u kome po njenim rečima se ne zna ni kako klub funkcioniše, ni kakvi su planovi, ni kakav je plan razvoja kluba jer od formiranja Partizana 1945 nije održan ni jedna sednica skupštine kluba.

– Htela sam da zaštitim interes kluba i nisam želela da izlazim u javnost sa svim podacima, ali ne mogu da trpim da me prozivaju da sam lopov – bile su prve reči Mirjane Stojanović kad nas je pozvala da da demant na priče Milana Pavlovića Maneta.

Svi smo mi osnivači kluba, ali se samo jedna osoba upisala da je glavna

AK Partizan 1945 je nastao pre 4 i po godine, a na tu ideju po Mirjaninim rečima došle su ona, Aleksandra Gligić i Dragan Životić, da bi se taj predlog usvojio na sastanku svih trenera.

AK Partizan je blokiran već 7 godina i pre četiri godine smo na sastanku na kome smo prisustvovali Dragan Životić, Sanja Gligić i ja došli do zaključka da treba formirati Partizan 1945. Posle toga je napravljen sastanak sa svim trenerima gde su se svi sem Bursaća i Jelene Raičević pridružili novoformiranom klubu – priča Mirjana Stojanović.

Ženska štafeta AK Partizana 1945 državne rekorderka u štafeti 4x200m
Ženska štafeta AK Partizana 1945 državne rekorderka u štafeti 4x200m; Foto: Atlex

Od osnivanja pa sve do danas po njenim rečima klub vode ljudi koji za to uopšte nisu bili planirani.

– Sandri Gligić je dato da odnese u APR da registruje klub, ali joj nije rečeno da se postavi na čelo tog kluba, kako sebe tako i svoje ljude. Osnivači Partizana 1945 su svi treneri koji su sad u Partizanu 1945 i Partizanu, a ne Sandra Gligić.

Međutim Mirjana priznaje da je funkcija Aleksandre Gligić direktora kluba koju je obavljala legitimna, ali da je prvo nuđenja njoj.

– Meni je na tom sastanku nuđeno da budem direktor kluba, ali u tom periodu imala sam puno obaveza sa Emirom Bekrićem i nisam mogla da se prihvatim tog posla pa je tu funkciju dobila Sanja. Ona je bila ovlašćena za sve u klubu, za finansije i jedino je ona imala uvid u račune i pečat. Mene i Bojanu Kaličanin ovlastila je tek krajem aprila ili početkom maja – ističe Mirjana Stojanović.

VD ”generalni sekretar”

Mirjana Stojanović je verovala da je ona VD generalni direktor kluba kako joj je rekla Aleksandra Gligić dan pre preuzimanje te funkcije u Atletskom savezu Beograda.

Dan pre postavljanja na funkciju generalnog sekretara Atletskog saveza Beograda (peti mart) Aleksandra Gligić je došla kod mene kući da mi saopšti da će preći na tu funkciju i da ću je ja zameniti na toj funkciji u klubu kao VD. Takođe ona je predložila da sekretar bude Bojana Kaličanin.

Mirjana Stojanović
Mirjana Stojanović; Foto: privatna arhiva

Međutim do zvanične potvrde prošlo je neko vreme, a poslovi nisu mogli da čekaju.

– Tek nakon mesec dana nas je ovlastila u banci, iako je sav posao prenela na nas dan nakon našeg razgovora.

Da u tih mesec dana nije bila ovlašćeno lice shvatila je kada su stigla sredstva za klub koje nije mogla da potpiše.

– Tek kada je od grada Beograda stigao dopis za finansiranje u vrhunski sport smo shvatili da ja i dalje nisam bila ovlašćeno lice već (samo) Milan Pavlović, i da nisam mogla da potpišem taj dokument koji nam je obezbeđivao finansijska sredstva, pa je onda on potpisao taj dokument.

Dvostruke funkcije i fantomski sastanak

Glavni problem Partizana 1945 po rečima Mirjane Stojanović desio se 25. marta ove godine kada je održana skupština kluba za koju niko u klub ne zna, ali se po papirima vidi da je tog datuma promenjen statut kluba.

– Po dokumentaciji skupština kluba je održana 25.3. i on je registrovan tog dana u APR-u. Nju je vodila Aleksandra Gligić koja je 5. marta postavljena za generalnog sekretara ASB-a i tu dolazimo do prvog problema, sukob interesa dve paralelne funkcije. Drugi problem je taj što za taj sastanak niko nije zna i niko nije bio na njemu, znači on se samo fiktivno održao, a na toj ”skupštini” Aleksandra Gligić je promenila statut kluba koji ne može da se menja ako članovi nisu prisutni, što je skroz logično. To je krivično delo! – napominje Mirjana Stojanović.

Za Milana Pavlovića kaže da niko od trenera nije čuo sve do nedavno.

– Ime Milana Pavlovića u registar APR se upisuje 16.4., istog dana kada se Aleksandrino briše, a to je više od mesec dana od njenog kao napuštanja Partizana 1945 i prelaska u ASB i skoro mesec dana od ”skupštine” kada je promenjen statut. Tek tada smo se mi ”upoznali” sa Milanom Pavloviće.

Aleksandra Gligić
Aleksandra Gligić; Foto: Atlex

Mirjana tvrdi da je Aleksandra Gligić bila u klubu sve do pre 10-ak dana.

– Od kada je postavljena za generalnog direktora ASB pa sve do pre 10ak dana ona je i dalje radila i  u Partizanu 1945, ali ne za dobrobit nego je remetila njegov rad.

Zatim je spomenula i deo o kojem je pričao i Milan Pavlović, kada su ovlašćena oduzeta svima osim nejmu na bankovni račun.

– On je sam rekao da je tek 25.11. iz liste ovlašćenih uklonio mene, Bojanu i Aleksandru. U 11. mesecu, a kada je ona kao napustila klub i preselila se u ASB? – pita se Mirjana Stojanović.

Nakon njihovog uklanjanja Mirjana kaže da ima tačan zapisnik koliko je para bila na računu kluba.

– Kada je Milan Pavlović razrešio Bojanu funkcije tehničkog sekretara i kada joj je uzeo svu opremu, dokumenta, takmičarske knjižice itd. tog datuma na računu kluba je bilo tačno 14.017 rsd.

”Promene” i pretnje koje su uzrokovale hitnim zahtevu za razrešenje

Po rečima Mirjane Stojanović u oktobru mesecu ove godine Milan Pavlović je došao u dvoranu da joj predoči promene koje klub namerava da izvrši.

– Milan Pavlović se pojavio tek u oktobru mesecu. Tada nas je obavesti da je on zastupnik i počinje da uvodi red. Tu su bile i njegove pretnje meni prvo preko telefona, a potom i u dvorani pred mnogo svedoka gde je osporavao moje trenersko znanje i dostignuća da bi došao do toga da će mi napakovati doping aferu.

AK Partizan 1945 - vandredna skupština, Mirjana Stojanović, Mlan Pavlović Mane
AK Partizan 1945 – vandredna skupština, Mirjana Stojanović, Mlan Pavlović Mane; Ilustracija: Atlex

To je bila ”kap koja je prelila” času kod trenera kluba. nakon toga je pokrenuto potpisivanje saglasnosti za razrešenje celokupne uprave kluba.

– Nakon toga je usledio sastanak svih trenera i atletičara 7. novembra gde smo se dogovorili da se organizuje vanredna skupština. Više od jedne trećine članova je potpisalo, tačnije 107 njih u kojima su treneri, istaknuti atletičari, ceo sportski pogon i članovi atletskih škola. Donet je dnevni red koji je obrazložen da je neophodno razrešenje predsednika kluba i ostalih organa jer u toku trajanju mandata aktuelnog predsednika nije održana ni jedna sednica skupštine kluba pa članovi kluba nisu upoznati sa dosadašnjim ali i budućim radom i planovima kluba, a posebno se naglašava da članovi nisu upoznati sa održavanjem sednicom kluba dana 25.3.2019. kada je usvojen novi statut kluba…

Vanredna skupština

Kako tvrdi Milan Pavlović ”opozicija” nije imala pravo da organizuje vanrednu skupštinu jer nisu njeni članovi, ali po rečima Mirjane Stojanović sa njom se složio njen predsednik Petar Gligić.

– Sastanak kluba na kojoj su prisustvovali svi treneri i Petar Gligić ispred uprave održao se 16. maja i tada se donela odluka da treba da se održi skupština. Petar Gligić koji je predsednik skupštine se nije bunio tom predlogu.

Zašto vanredna, a ne redovna, razlog je prost.

– Po zakonu uprava ima 15 dana da se oglasi nakon našeg zakona, ali po našem novom statutu imali su čak 30 dana. Kako se nisu oglasili u tom roku mi smo automatski dobili pravo da organizujemo vanrednu – zaključila je Mirjana Stojanović.

(Atlex.rs)

Scroll to Top