Čačak dobio moderan stadion: Treći atletski objekat u Srbiji zasijao pod reflektorima! (FOTO)

Nakon 34 godine grad Čačak je obnovio atletski stadion koji je sada zasijao potpuno novim i punim sjajem!

Dugo su Čačani čekali da dobiju pravi atletski stadion sa tartan stazom. Još od 1986. ništa se nije menjalo na postojećem objektu na sportskom centru Mladost, ali nakon uspeha atletičara grada sa Morave, gradske vlasti su rešile da ”kraljici sportova” daju objekat kakav zaslužuje.

Stadion poseduje 8 kružnih i staza u pravcu, dva zaletišta za koplje, 4 jame za dalj i troskok, 4 zaletišta za motku, 2 kruga za disk i 3 kruga za bacanje kugle. Ceo stadion je osvetljen LED svetlima koja pružaju fantastične uslove za večernje treninge i takmičenja.

Atletski stadion Čačak pod reflektorimaki stadion Čačak pod reflektorima; Foto: reflektor.rs
Atletski stadion Čačak pod reflektorima; Foto: reflektor.rs

Tako je Čačak posle Kruševca i Zrenjanina treći atletski stadion u Srbiji koji ima uslove za noćna takmičenja (tu ne računamo stadione Crvene zvezde, Partizana i u Subotici jer su reflektori namešteni da obasjaju travnati teren, a ne atletske staze).

Svečano otvaranje će biti ovih dana, a stadion bi uskoro trebalo da dobije i međunarodni sertifikat da se na njemu mogu održavati najveća svetska takmičenja.

Ceo projekat koštao je grad Čačak 70 miliona dinara.

Ne treba zaboraviti da Čačak ima važeću državnu rekorderku na 100 metara za mlađe juniore Ivanu Ilić, koja je jedna od najperspektivnijih mladih atletičarki Srbije, a da je Katarina Sekulić 2017. bila sedma 400-metrašica sveta za mlađe juniore.

Atletski stadion Čačak
Atletski stadion Čačak, krivina; Foto: facebook/Sportski Centar Mladost
Atletski stadion Čačak
Atletski stadion Čačak, 100 metara; Foto: facebook/Sportski Centar Mladost
Atletski stadion Čačak
Atletski stadion Čačak, ulazak u krivinu; Foto: facebook/Sportski Centar Mladost

(Atlex.rs)

Scroll to Top