Beogradski maraton obnovio mural Dragoljuba Ðuričića! (VIDEO)

Beogradski marton obnovio je mural posvećen bubnjaru Dragoljubu Ðuričiću na ulasku u tunel ispod Brankovog mosta.

Svi koji su u prethodnih deset godina učestvovali na Beogradskom maratonu, sa radošću su dotrčavali do čuvene prve muzičke stanice, gde ih je čekao Ðuričić sa svojom grupom bubnjara, a onda ih je odatle ispraćao udahnuvši im dodatnu snagu i energiju koja ih je nosila kilometrima daleko.

Neko je, u međuvremenu, naružio mural posvećen jednom od najboljih bubnjara sa ovih prostora i Heroju Beogradskog maratona.

– Mi smo ga, upravo, obnovilii i radosni smo što će učesnike 35. Beogradskog maratona 15.5.2022. godine, Dragoljub i dalje dočekivati i svojim širokim osmehom ih bodriti i ispraćati na dalek put! – navodi se u saopštenju.

“Zauvek zajedno na mestu odakle si nam uvek davao nesebičnu podršku i snagu za svaki novi kilometar. Bezgranično hvala u ime svih učesnika Beogradskog maratona i tvojih dragih prijatelja. Uvek ceš biti u našim srcima i deo Beogradskog maratona” – ovo je bio tekst koji je objavljen u maju prošle godine kada je oslikan mural sa likom Dragoljuba Đuričića na ulasku u tunel ispod Brankovog mosta.

Dragoljub Đuročić (1953-2021) bio je jedan od najboljih bubnjara na prostoru bivše Jugoslavije. Sarađivao je sa brojnim muzičarima, među kojima su Vlatko Stefanovski, Kornelije Kovač, Zdravko Čolić, Nikola Dimuševski, Bodan Arsovski, Bora Dugić, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Bodo Kovačević, Davorin Popović, Điđi Jankelić, Ipe Ivandić, Laza Ristovski, Nikola Čuturilo, Aleksandar Habić, Dejan Cukić, Aleksandar Lokner, Zvonko Đukić Đule, Ivan Fece Firči, Darinka Matić-Marović…

Bio je dobitnik brojnih nagrada: 1982. godine nagradu “Vilage Voys” – prestižnu nagradu za najbolju muziku za pozorišnu predstavu van Brodveja; dva puta Estradnu nagradu SFRJ; nagradu pokreta “Otpor” – “Najotporniji umetnik”. Bezbroj pozorišnih i muzičkih nagrada.

Bio je predsednik “Udruženja muzičara JAZZ, rock i pop muzike Srbije”.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template