Balkanijade žive: ABAF saopštio nove termine takmičenja (FOTO)

Nakon što je Srpski atletski savez objavio novi izmenjeni kalendar takmičenja, Balkanska federacija (ABAF) saopštila je da Balkanijade neće biti otkazane i dodeljeni su im novi termini.

Svet je i dalje pod ”paljbom” koronavirusa, ali sport se polako vraća. Menjaju se programi iz dana u dan pa je tako i ABAF doneo novi izmenjeni kalendar po kojem će se  sva takmičenja ipak održati.

Najvažnije takmičenje – seniorska Balkanijada pomerena je za mesec dana, pa će se umesto 22./23. avgusta biti održano 19. i 20. septembra. Lokacija ostaje nepromenjena – Kluž, Rumunija, ali svakako da će se pratiti epidemiološke situacija pošto je Rumunija trenutno država sa najvećem brojem zaraženih po danu u okruženju. Međutim do ovog takmičenja gotovo da ima dva meseca, tako da se situacija može svakako promeniti nabolje.

Kao što je navedeno i u novom kalendaru SAS-a prvo Balkansko takmičenje biće polumaraton u Zagrebu 23. avgusta.

Potom po ABAF-u na programu je takmičenje za mlađe juniore 5. septembra u Kruševcu, ali to takmičenje će gotovo sigurno biti otkazano, kao što stoji u saopštenju SAS-a.

Juniorska reprezentacija će se u Istanbulu takmičiti 12. i 13. septembra dok ostala takmičenja nisu vezana za stadione.

Svečana Balkan Gala, na kojoj će se izabrati najbolji atletičari Balkanske federacije održaće se 3. oktobra u Kijevu (Ukrajina).

Izmenjen kalendar Balkanske federacije nakon koronavirusa 2020
Novi izmenjeni kalendar Balkanijada 2020. – 21. jul

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top