Atletski savez Beograda proglasio najbolje za 2018. godinu

U skupštini grada Beograda, atletski savez Beograda priredio je ceremoniju proglašenja njaboljih atletičara za godinu na izmaku.

Najprestižnije priznanje osvojili su Maja Ćirić, članica Partizana 1945, kao najbolja atletičarka i Strahinja Jovančević, iz Crvene zvezde, kao njabolji atletičar u glavnom gradu.

Pored njih, nagrade su dodeljenje i u svim ostalim uzrasnim kategorijama. Najbolji mlađi seniori su takođe iz ova dva kluba, samo što su uloge promenjene. Najbolja mlađa seniorka dolazi iz Zvezde i u pitanju je Nikoleta Simić, dok je u muškoj konkurenciji to Aleksa Kijanović iz Partizana 1945.

U juniorskoj konkurenciji ponovo imamo predstavnike dva najuspešnija beogradska kluba ali i BAK-a i Novog Beograda.

Najbolji stariji junior je Jasmin Halili iz Crvene zvezde dok pored njega stoji nova mu klubska koleginica za predstojeću godinu Anja Lukić koja je ovo priznanje dobila za uspehe u dresu Novog Beograda. Kod mlađih juniora najbolji su Tijana Japundžić iz Partizana 1945 i Damir Klempić iz BAK-a. Ostale nagrađene možete pogledati na sajtu ASB-a.

ASB-a je ove godine uveo i novu kategoriju nagrađivanja atletičara. Svi oni koju su uspeli svoje ime da upišu na prvo mesto večne liste najboljih rezultata u državi dobijaće posebnu plaketu. Ove godine je bilo dosta državnih rekorda, a mi bi izdvojili dva. Prvo bi izdvojili fantastičnu Anju Lukić koja je nekoliko puta postavljala juniorski rekrod Srbije na 100m sa preponama. Pored nje bi spomenuli i Maju Ćirić koja je imala fantastičnu zimsku sezonu u kojoj je uspela da obori državni rekord na 400m i da se plasira na prvenstvo sveta u dvorani.

Dobitnici ove nagrade za ovu godinu su još i: Nina Marinković (Beogradski atletski klub), Jovana Mićić (AK Crvena zvezda), Lena Stokić (AK Crvena zvezda), Mina Stanković (AK Partizan 1945), Barbara Stanković (AK Partizan 1945), Nemanja Dostanić (AK Mladost Zemun), Pavle Nikolić (AK Novi Beograd) i Miloš Proročić (AK Surčin).

Specijalno priznanje, “Prof. dr Dragan Petrović”, koje se dodeljuje najboljem treneru Beograda, dobio je Milorad Jovančević, trener Strahinje Jovančevića iz Crvene zvezde. Oni su uspeli ove godine da se plasiraju na letnje prvensstvo Evrope sa fantastičnim skokom od 7,98m.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

October 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs