Atletika na ”tajm-autu”: Vanredne mere odlažu takmičenja do daljnjeg! (FOTO)

Nakon povećanja broja zaraženih i umrlih od posledica koronavirusa u celoj Srbiji donete su nove mere ponašanja zbog kojih je Srpski atletski savez morao da otkaže sva takmičenja do daljnjeg!

Nakon što smo objavili da su sva takmičenja suspendovana na tri nedelje, ubrzo je stigao dopis da će se ipak održati državno prvenstvo za juniore u Kruševcu 18. i 19. jula. To je bio petak 3. jul, ali već u ponedeljak 6. ponovo se uvukao strah da ipak neće biti moguće održati to takmičenje. Čekalo se ”zeleno svetlo” gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović.

Sve nedoumice razrešio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednom obraćanju naciji u utorak 7. jula na kojem je proglasio vanredne mere u celoj državi, zabranu okupljanja više od 5 ljudi na javnom jednom bilo otvorenom ili zatvorenom i uvođenju policijskog časa u periodu od petka od 18 do ponedeljka do 5 sati ujutru. Međutim ostavljena je mogućnost da ako se broj zaraženih smanji u narednih dva dana da se izbegne poslednja mera.

Odmah po ovoj objavi SAS je saopštio da su sva takmičenja u njihovoj organizaciji do daljnjeg odložena!

Držanje distance na atletskom takmičenju
Kup Beograda za juniore 2020., I dan – 4. jul, držanje distance na tribinama; Foto: Atlex

To znači da se juniorski kup verovatno neće ni organizovati ove godine dok će se državno prvenstvo za ovaj uzrast pomeriti za avgust/septembar, kada to uslovi dozvole.

Čeka se zvanično saopštenje i ostalih saveza, pre svih Atletskog saveza Beograda koji po programu 25. jula ima ”Memorijal prof. Aleksandar Marinković”, a potom i ekipno prvenstvo za pionire.

Od toga koliko će na snazi ostati ove mere zavisiće i sudbina dva najvažnija takmičenja u sezoni – ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore.

Ekipno bi trebalo da se održi 25. jula u Kruševcu, dok se od ranije zna da se pojedinačno neće održati u Novom Pazaru, a sada je i termin 8. i 9. avgust pod znakom pitanja.

nošenje maski u publici na atletskom takmičenju
Kup Beograda za juniore 2020., I dan – 4. jul, nošenje maski u publici na atletskom takmičenju; Foto: Atlex

Podsetimo, atletski savezi centralne Srbije i Vojvodine otkazali su kvalifikaciona takmičenja za Kup Srbije za juniore. Potom je ASCS objavio da će organizovati naredne nedelje državno kao po planu, dok je AK Vojvodina poslala dopis klubovima da će u subotu 11. jula održati Atletski miting.

Od toga sada nema ništa, a SAS poziva sve atletičare i klubove da budu odgovorni i da nastavak trenažnih procesa nastave prema merama Vlade i da se ne okupljaju u većim grupama.

Dopis - Obustavljanje takmičenja iz programa SAS

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs