ASB objavio svoj preliminarni kalendar: Sve počinje 9. januara, potom slede seniori… (FOTO)

Atletski savez Beograda reagovao je odmah nakon Srpskog atletskog saveza i objavio je svoj (preliminarni) kalendar takmičenja po kojem zvanična sezona 2021. počinje već 9. januara.

SAS sa svojim takmičenjima počinje 30. i 31. januara, a do tada će ASB organizovati četiri svoja.

Prvi na scenu će izaći stariji juniori 9., dok će se sutradan takmičiti mlađi pioniri. Naredne nedelje, 16. januara, seniori će imati svoje prvo zvanično takmičenje, ali će svakako dobiti mogućnost da se takmiče i nedelju dana ranije u disciplinama van konkurencije. Istog vikenda samo u nedelju biće održano starije juniorsko prvenstvo Beograda.

Potom sledi pauza u kalendaru ASB-a do marta kada će sezonu kao i obično zatvoriti atletske škole, a odmah potom kreće i Memorijal Franjo Mihalić.

Atletski stadion Vojna akademija Beograd
Atletski stadion Vojna akademija Beograd; Foto: Atlex

Letnju sezonu započinju oni koji su je i zatvorili – atletske škole. Najmlađi atletičari će svoje prolećno prvenstvo imati 8. i 9. maja. Narednog vikenda takmičiće se pioniri prvo na pojedinačnom, a potom i na ekipnom prvenstvu, dok će seniori svoj šampionat imati u nedelju 23. maja. Dan ranije na startne pozicije staće stariji juniori. Poslednje takmičenje u maju piće prvenstvo Beograda za mlađe pionire.

U junu će se održati samo Trofej Beograda 13., dok će Memorijal Aleksandar Marinković na programu biti 3. jula.

Sezona na stadionu završava se u septembru kada se nastavlja Memorijal Franjo Mihalić a tokom oktobra i novembra biće održane ulične trke i krosevi.

Kalendar takmičenja ASB za 2021

(Atlex.rs)

Scroll to Top