Amela Terzić na čelu Novopazarskog sporta! (FOTO)

Jedna od najuspešnijih atletičarki Srbije Amela Terzić započela je novi sportski život jer je jednoglasno izabrana za novu predsednicu Sportskog saveza Novog Pazara.

Na vanrednoj izbornoj Skupštini Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić je jednoglasno izabrana za predsednicu ove organizacije. Svih 29 članova glasalo je da olimpijka u naredne četiri godine predvodi ovu organizaciju u njihovm gradu.

Hvala svima na poverenju. Svesna sam odgovornosti, ali i težine posla koji me čeka, jer je Sportski savez Novog Pazara veoma važan i ugledan deo srpskog sporta. Mlada sam i osećam da mogu dosta da pomognem sportu Novog Pazara – bile su prve reče Amele Terzić nakon postavljanja na funkciju predsednice Sportskog saveza Novog Pazara.

Jedna od najboljih sportiskinja u istoriji Novog Pazara povukla se iz aktivnog bavljenja atletike 2019. kada se posvetila privatnom životu i braku sa takođe nekadašnjim atletskim reprezentativcem Jasminom Ljajićem. Međutim sada je rešila da je vreme za povratak u sport i da sad na malo drugačiji način predstavlja svoj grad.

Nekad sam to radila na drugačiji način prestavljajući Pazar, Srbiju, Evropu, a od ponedeljka ću na sasvim drugačiji način pokušati da promenim dosta toga.

Amela Terzić,predsednica Sportskog saveza Novog Pazara, prvi sastanak
Imenovanje Amele Terzić za novu predsednicu Sportskog saveza Novog Pazara – 29. oktobar 2020., Amela Terzić vodi prvu sednicu; Foto: privatna arhiva

Mnogo projekata i planova je pred Amelom, a jedan od njih je da Pazar dobije ekipnog prvaka Srbije u nekom sportu, a takođe se nada da će dobra saradnja sa Sportskim savezom Srbije pomoći razvoju sporta u Novom Pazaru.

– Cilj mi je da sport u Novom Pazaru doživi procvat. Nadam se da će posle dosta godina Pazar imati ekipnog prvaka države oko čega ću se najviše zalagati jer ja sam ovu funkciju prihvatila da bih pomogla klubovima i da radim u njihovom interesu. Nadam se da ću korektnu saradnju da ostvarim i sa Davorom Štefanekom, predsednikom sportskog saveza. Imam puno planova i trebaće vremena da se realizuje sve to, ali uz sportiste Novog Pazara mislim da to neće biti teško jer Pazar ima srce, on diše za sport – istakla je Amela Terzić.

Ona je na funkciji predsednika Sportskog saveza Pazara nasledila Emira Mehmedovića koji je u poslednjih pet godina bio na čelu ove organizacije. On je ocenio da novopazarski sport ima lepu budućnost.

Skupđtina Sportskog saveza novog Pazara 2020
Skupđtina Sportskkog saveza novog Pazara 2020 – 29. oktobar, izbor Amele Terzić za novu predsednicu; Foto: privatna arhiva

– Imao sam odličnu saradnju sa sportistima i klubovima. Ostvarili smo velike rezultate, pojedinačno i ekipno. Grad je, pored toga, mnogo uložio u sportsku infrastrukturu. Ubeđen sam da će Amela Terzić uspešno i dostojanstveno obavljati svoju dužnost, kao i Nermin Zećirović – naveo je Mehmedović.

Takođe jednoglasno za novog generalnog sekretara tog saveza izabran je bivši trofejni karatista Nermin Zećirović.

 Čeka nas je težak zadatak jer je sport u našem gradu u poslednjih nekoliko godina doživeo ekspanziju. Potrebno je održati kontinuitet, ali verujem da ćemo da ostanemo na pravom putu – kazao je Zećirović.

Amela Terzić, nova predsednica Sportskog saveza Novog Pazara sa bivšim predsednikom Mehmedovićem i novim generalnim sekretarom Zećirovićem
Imenovanje Amele Terzić za novu predsednicu Sportskog saveza Novog Pazara – 29. oktobar 2020., Amela Terzić, Emir Mehmedović i Nermin Zećirović; Foto: privatna arhiva

(Atlex.rs)

 

 

Scroll to Top