Amel Tuka digao glas: Dobri smo kad osvajamo medalje… pomozite nam sad!

Najbolji sportisti Bosne i Hercegovine digli su glas da im država pomogne u krizno vreme pandemije koronavirusa, kao što su to učinile neke druge države, a među njima je njihov najbolji atletičar Amel Tuka.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine zatražio je od Vlade da uradi hitan rebalans budžeta i da se više zalegne za svoje sportiste.

Egzistencija samih sportista, ali i sportskih klubova je dovedena u ozbiljno pitanje u celoj BiH, a tamošnja Vlada još ništa nije poduzela po pitanju sporta.

Na onlajn forumu koji je organizovao Olimpijski komitet BiH učestvovali su između ostalih i Amel Tuka, Larisa Cerić, Damir Džumhur, Mesud Pezer, Hamza Alić, Lejla Tanović.

Najbolji atletičar BiH Amel Tuka naglasio je da su oni najbolji ambasadori i da nisu tu samo kad se osvajaju medalje, nego da i u ovim kriznim trenucima treba neko da ih se seti.

Sportisti su dobri i o nama se priča i piše kada osvojimo neku medalju i ostvarimo dobar rezultat, a posle mesec dana više niko ne spominje ni nas, ni Zakon o sportu, ni način kako da nam se pruži podrška i pomoć. Sportisti su najbolji ambasadori država širom planete, zato apeluju na političare i Vladu, da se ugledaju na ostale države u region i širom planete koji umeju i znaju da cene i poštuju svoje sportiste – rekao je Amel Tuka, vicešampion sveta na 800 metara.

YouTube player

Iz Olimpijskog komiteta su naglasili da je pomoć neophodna, jer ukoliko je ne bude, sudbina sporta u Bosni i Hercegovini, kao i opstanak istog, kako klupskog, tako i reprezentativnog biće doveden u pitanje.

– Sada su više nego ikad ranije važne investicije u sport. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, kada je reč o borbi protiv koronavirusa, kao i ekonomske krize koja sledi. Upravo iz tih razloga, smatramo da političari moraju da posvete veliku pažnju sportu koji je od vitalnog interesa za promociju i pozicioniranje države na evropskom i svetskom nivou –  stoji u saopštenju Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template