Adriana je najbolja mlada atletičarka sveta: Mlada sam, imam velike snove i treniraću jako da ih ostvarim!

Na svečanosti u Monaku, Svetska atletika je zvanično proglasila najbolje atletičare za ovu godinu, a titulu ”Zvezda u usponu” pripala je srpskoj bacačici koplja Adriani Vilagoš.

Iako je ceremonija priređena u ponedeljak u večernjim časovima, Svetska atletika je nagrade slala na kućne adrese nešto ranije.

Tako je pehar za najbolju mladu atletičarku Adrianu zatekao na treningu. Dok je obavljala trening snage u teretanu je u jednom trenutku ušla njena majka/trener Đerđe sa peharom u ruci. Kako se može videti na snimku SA Adriana je bila iznenađena, nije očekivala.

Kamere SA su snimile taj trenutak primanja pehara, segmente treninga zvezde u usponu i napravile kratak intervju.

Na pitanje a opiše ko je Adriana Vilagoš, devojčica iz Malog Iđoša je rekla sledeće

To je veoma lako pitanje, ali ako razmisliš o tome veoma je teško opisati ko sam zapravo ja.  Ja sam 18-godišnji student sa velikim snovima u sportu, za koje se nadam da ću biti dovoljno jaka i istrajna da to ostvarim. Moja mama i ja smo prošli  dugačak put od kada sam prvi put bacala vorteks, ali smo još na početku ovog našeg putovanja – rekla je Adriana.

Nakon toga se osvrnula na neverovatne uspehe, na pikiranje sezone za juniorsko Svetsko prvenstvo i na neočekivanu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu, gde je istakla da je samo takmičenje zajedno sa Barbaraom Špotakovom velika čast.

Još uvek sam veoma mlada, ovo je tek početak moje karijere, i zaista se nadam da je ovo zaista tek početak. Nastaviću da treniram jako i da se dokažem na predstojeća tri velika takmičenja. Bila bi srećna kada bi moja karijera trajala dugo i išla uzlaznom putanjom i da bacim što bolje je moguće – zaključila je Adriana Vilagoš.

Srpska atletika tako ima najbolju mladu atletičarku Svetu – Adrianu Vilagoš, najbolju mladu atletičarku Evrope – Angelinu Topić koja je i najbolji sportista starog kontinenta.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

February 2023
No event found!
Load More

Edit Template