Adriana i Angelina u programu Pariz 2024: OKS proširio listu stipendista

Olimpijski komitet Srbije (OKS) je na sednici Izvršnog odbora 20. septembra u Olimpijskoj kući uvrstio šest novih sportista u Olimpijski program Pariz 2024 među kojima su i dve atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić, dok je 20 mladih sportista steklo status za korišćenje Razvojnog programa.

Ostalo je nešto malo manje od dve godine do novih Olimpijskih igra u Parizu, a Adriana Vilagoš i Angelina Topić neće morati da brinu oko pripreme za ovo takmičenje jer ih je OKS uvrsti u listu stipendista koje je u utorak 20. septembra proširio za još šest imena, a pored njih dve uvršteni su još i rvači Ali Fejzola Arsalan i Hetik Cabolov, kao i veslači u dubl skulu Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović.

Izvršni odbor OKS sastao se 13. put u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024 i usvojio izveštaje šefa misije za Mediteranske igre Oran 2022. gde je osvojeno 13 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih medadlja i za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u Banjskoj Bistrici 2022. gde je osvojeno ukupno 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzana medalja.

Letnje Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

(Atlex.rs)

Scroll to Top