Vedran Samac dobio poziv za Dijamantsku ligu: Od euforije do razočarenja zbog birokratije

Najbolji kopljaš Srbije Vedran Samac dobio je poziv da učestvuje 13. jula na mitingu Dijamantske lige u engleskom gradu Gatešed međutim, papirologija i nemogućnost dobijanja vize u zadatom periodu sprečile su ga da se pojavi na velikoj sceni.

Od euforije do razočarenja u samo sat vremena prošao je Samac kada je dobio poruku od menadžerke da je pozvan za miting DL i da je sve sređeno da baca, samo treba da se čekira avionska karta.

Znajući da državljanima Srbije je neophodna viza za odlazak u Englesku Vedran je zatražio dan, dva da sredi svu potrebnu papirologiju.

Kontaktirao je savez, ambasadu… i rečeno mu je da vizu može da dobije najbrže u roku od 24 sata. Pomislio je kopljaš iz Sremske Mitrovice da je rešio problem i da će ispuniti san o nastupu na najprestižnijem takmičenju međutim, organizatori su hteli da do kraja dana zatvore liste.

Vedran Samac, bacanje koplja
Zimski Kup Srbije u bacačkim disciplinama 2020., Sremska Mitrovica – 14. mart, Vedran Samac, bacanje koplja; Foto: Atlex

Nažalost Samac tu ništa nije mogao da uradi kako bi vizu dobio još brže i postao 8. Srbin koji se pojavio na mitingu Dijamantske lige. Sličnu sudbinu doživeo je Milan Ristić pre nekoliko godina takođe za miting u Engleskoj.

Tako će umesto našeg kopljaša u Getštedu bacati Portugalac Leonardo Ramos koji se trenutno nalazi u Talinu gde nastupa na U23 EP. Konačnu listu učesnika u bacanju koplja za ovaj miting DL možete pogledati ovde.

Zbog birokratije Vedran je morao da pronađe alternativu pa će tako 14. bacati u Novom Mestu, a 17. u Zenici nakon čega bi trebalo da završi sezonu, sezonu u kojoj je bacio lični rekord od 81,35 metara.

(Atlex.rs)

Scroll to Top