Tri je broj za uspeh: Ivanu Vuletu dele još dva takmičenja do SP, naredno ovog vikenda!

Tačno tri takmičenja će ove zime imati Ivana Vuleta pre dvoranskog Svetskog prvenstva, a naredno je 19. februara u Birmingemu koje je u sklopu Golden mitingu ”World Athletics indoor tur”.

Nakon višemesečnih priprema u Dubaiu Vuleta je uspešno otvorila sezonu na prvenstvu Srbije skočivši 6,85 metara što je i dalje najbolji skok na svetu ove godine.

Poznato je da Ivana već godinama pažljivo bira mitinge i sa svojim trenerom Goranom Obradovićem precizno određuju koliko će skokova zabeležiti na takmičenjima pre onog najbitnijeg događaja u sezoni. Ove dvoranske sezone odlučeno je da će se takmičiti na svega tri takmičenja.

Prvo je uspešno odrađeno 5. februara, naredno će biti 19., a poslednje 7. marta, što bi u prevodu značilo na svake dve nedelje (finale SP je 20. marta).

U subotu 19. februara Ivana će skakati u Birmingemu na ”Müller Indoor Grand Prix” koji je u sklop Golden mitingu ”World Athletics indoor tur”.

Ivana Vuleta, dvoransko prvenstvo Srbije 2022
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2022. – 05. februar, Ivana Vuleta (Vojvodina), skok udalj; Foto: Atlex

Ove godine konkurentkinje će joj biti Loren Ugen, Kuaneša Bruks, Petra Farkaš, Marina Bek-Romačuk, Kadi Sagnja, Džasmin Sojers i Abigail Irozuru. Skok udalj za žene na programu je od 14:51 po britanskom, odnosno po 15:51 po srpskom.

Očekuje se izuzetno jak miting i u svim ostalim disciplinama, a ko sve učestvuje možete pogledati ovde.

Arena

Treće finalno takmičenje koje će biti ujedno i generalna proba pred Svetsko biće Belgrade meeting 7. marta u Štark Areni gde će svi takmičari isprobati borilišta pred globalnu smotru najboljih.

Ostaje da se vidi hoće li tri biti Ivanin srećan broj za pripremu. Da li će taj mitski broj u Srba dobiti na još većem značaju nakon dvoranskog Svetskog prvenstva u Beogradu.

Ivana brani svetsko zlato, ali i Arenu u kojoj je pre pet godina skočila fenomenalnih 7,24 metara i okitila ase titulom prvakinje Evrope.

Skok udalj na ovom šampionatu neće imati kvalifikacije već će svih 16 daljašica skakati u finalu u nedelju 20. marta od  17:30.

(Atlex.rs)

Scroll to Top