Srbija bez predstavnika na U23 Mediteranskim igrama: Čak šest normi, ali para izgleda da nema

U nedelju 22. januara Valensija će biti domaćin drugog po redu zimskog Mediteranskog šampionata za mlađe seniore koje će se ovog puta održati bez predstavnika Srbije i pored ispunjenih normi.

Za razliku od letnjih igara zimi se održava samo atletski šampionat koji je pod pokroviteljstvom Mediteranskih igara i učestvuju samo mlađi seniori. Prvi put je održan 2019. kada su Srbiju predstavljali Aleksa Kijanović (60m), Anja Lukić i Milica Emini (60m prepone). Preponašice su se iz francuskog grada Miramas vratile sa medaljama, Anja je bila prva, a Milica treća.

Četiri godine kasnije normu za drugi U23 Mediteranski šampionat ispunilo je duplo više atletičara Srbie, sprinterke Ivana Ilić (Partizan), Katarina Vreta (OAK Beograd) i Tamara Milutinović (Vojvodina Novi Sad), preponaš Bogdan Vidojković (Crvena zvezda) i bacači kugle Mirjana Dasović i Dino Tumbul.

Katarina Vreta, pobednica mitinga u Novom Mestu 2022
Međunarodni miting Novo Mesto 2022. – 7. jul – finale 100m dedvojke, Katarina Vreta (OAK Beograd) pobednica trke; Foto: Atlex

Kako je Atlex saznao samo koji dan pre predviđenog puta devojkama je rečeno da se neće putovati u Valensiju, a kao razlog se nezvanično spominje da  Srpski atletski savez  nema para za to takmičenje. Norma za 60 metara za devojke iznosi 7,60 sekundi, a i Katarina i Tamara su trčale ove sezone 7,58 sekundi.

Iz regiona Hrvatska prednjači sa čak 6 učesnika, Slovenija ima 3, a Bosna i Hercegovina jednog.

Otkazivanjem odlaska na U23 Mediteranski šampionat mlađi senior će teško izaći sa domaćih takmičenja pogotovo pomenute dve talentovane sprinterke jer ispred sebe imaju fenomenalne Milanu Tirnanić i Ivanu Ilić koje će, ako budu sve kako treba, predstavljati Srbiju na Balkanijadi, Tromeču i Belgrade meeting-u.

Norme za U23 Mediteranski šampionat možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top