”Spreman sam za novi državni”: Bibić ponovo napada rekord na 3000m!

Elzan Bibić učestvovaće u četvrtak 17. februara na Golden mitingu ”World Athletics indoor tur” u Francuskom gradu  Lievin gde najavljuje napad na novi rekord Srbije na 3000m.

Sezonu je otvorio najboljim rezultatom karijere i najboljom trkom jednog Srbina u istoriji na 3000 metara u dvorani u Karlsrueu, ali tu se sjajni Elzan Bibić ne zaustavlja.

U četvrtak 17. februara takmičiće na prestižnom mitingu u Lievinu u Francuskoj koji je u okviru Zlatnog Svetskog dvoranskog tura u organizaciji Svetske atletike. Trka je na programu kasno uveče u 22:05.

– Odlična je bila trka u Karslrueu, ali to je bio početak sezone u kojoj se spremam za Svetsko dvoransko prvenstvo. U Francuskoj očekujem da budem još brži od 7:44,62 jer svi pokazatelji na treninzima govore tome u prilog, spreman sam za novi državni! – rekao je Bibić za Atlex.

Elzan Bibić, dvoransko prvenstvo Srbije 2022
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2022. – 05. februar, Elzan Bibić (Novi Pazar), 1500m; Foto: Atlex

Uz dva pejsera i još 13 odličnih trkača koji su prijavljeni sa rezultatima između 7:24.98 do 7:47.30 zaista se može očekivati fantastično brza trka, a Elzan će pokušati da to iskoristi kako bi se ponovo upisao zlatnim slovima u istoriju srpske ”kraljice sportova”.

– Ne želim da pričam o rezultatu, ali verujem da mogu mnogo bolje od onoga što sam trčao u Nemačkoj. Bitno mi je da najbolji budem u Beogradu krajem marta, a sve ovo su usputne stanice. Srećan sam što mogu da učestvujem na najvećim svetskim mitinzima jer to mnogo znači, kako za mene lično tako i za moju državu što ima svog predstavnika. Potrudiću se da budem što bolji, ali ono najbolje se ipak nadam da će biti u Beogradskoj Areni – zaključio je Elan Bibić za Atlex.

Ono što se sigurno zna jeste da će Bibić pre Svetskog prvenstva takmičiti Belgrade meeting 7. marta, a verovatno će imati još koju trku do one kvalifikacione 18. marta od 13:30.

Listu svih učesnika mitinga možete pogledati ovde.

Pripreme za rekord po beogradskim ulicama

Iako dvoranska sezona traje još nešto više od mesec dana, lepo vreme u Beogradu Elzan Bibić je iskoristio da izađe malo na vazduh. Pored toga što vremenski uslovi dozvoljavaju da se koristi novoizgrađen stadion pored dvorane, Elzan je dva dana pre trke po programu imao dužinu pa je zapucao od Atltekse dvorane preko stadiona Crvene zvezde do Hajd parka, a usput, neposredno pred stadion ”Rajko Mitić” uhvaćen je u ”tajnom treningu” daleko od atletskih očiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Asmir Kolašinac (@asko_kolasinac)

(Atlex.rs)

Scroll to Top