Reprezentacija odletela za Istanbul na Balkanijadu: Čak 10 njih ostaje na ”Permit” mitingu (SATNICA)(PRENOS)(SPISKOVI)

U subotu 15. februara na programu je 15. dvoranska Balkanijada za seniore, a samo dan kasnije 10 od 17 atletičara, koliko ih je krenulo u prestonicu Turske, ostaće da takmiči i na ”Istanbul kupu”.

Selektor Edin Zuković nedavno je saopšti spisak od 16 imena koji će se takmičiti za Srbiju na predstojećoj Balkanijadi međutim, na ovaj put u petak tokom dana je krenulo njih 17.

Kako drugog dana već tradicionalno Turci organizuju i ”Istanbul kup” selektor Zuković rešio je da na put povede sve tri najbolje sprske preponašice. Pravila su takva da samo dve mogu da nastupaju u konkurenciji dok će jedna trčati VK, ali će sve tri moći da takmiče na nedeljnom takmičenju.

Balkanijada počinje u 11:40 po srpskom vremenu (13:40 po Turskom) sa muškim daljom gde će Srbiju predstavljati Strahinja Jovančević i Lazar Anić. Poslednja disciplina je štafeta 4×400 metara za muškarce koja je na programu u 17:35 dok će se celo takmičenje, nakon svih ceremonija dodele medalja zvanično završiti u 18 časova po srednje evropskom vremenu.

Srbija ide u izuzetno jakom sastavu gde se najsjajna odličija mogu očekivati od Strahinje Jovančevića i Lazara Anića u dalju, kao i Milice Gardašević u istoj disciplini, Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca u kugli, Elzana Bibića na 1500 metara, Alekse Kijanovića na 60 metara…

Armin Sinančević, Svetsko prvenstvo 2019, Doha
Armin Sinančević napada svoje prvo zlatno na velikim takmičenjima; Foto: Guliver/Getty Images/Michael Steele

Satnicu takmičenja možete pogledati ovde.

Kako je to normalno u Turskoj da svako takmičenje bude pokriveno uživo prenosom tako će se i ova Balkanijada moći pratiti putem ovog YouTube kanala.

Istanbul Kup

Već tradicionalno Turska dan nakon Balkanijade organizuje i ”Istanbul kup” kako bi atletičari imali još jedno dodatno jako takmičenje. Na njemu ostane veliki broj atletičara sa Balkanijade, ali dođu i neki čije države nisu članice ABAF-a.

Da se radi o ozbiljno jakom mitingu govori podatak da ono spada u ”Permit” seriju mitinga (najjačih evropskih dvoranskih mitinga).

Ove godine Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 10 atletičara. Sedmoro će se vratiti u Srbiju u nedelju ujutru dok će dan duže ostati: Anja Lukić, Mili Emini i Ivana Petković koje će trčati 60 metara sa preponama isto kao i njihov kolega Luka Trgovčević, Aleksa i Boško Kijanović će trčati 60 metara kao i Milana Tirnanić, Katarina Ilić će se takmičiti na 400 metara, dok će kuglu bacati Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.

Satnici ovog takmičenja možete pogledati ovde (-2h za srpsko vreme).

Kao i za Balkanijadu Turska atletska federacije obezbedila je prenos i ovog mitinga na istom YouTube kanalu.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

October 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs