Povreda zaustavila srpsku daljašicu: Milica Gardašević morala da se povuče nakon svega dva skoka

Na mitingu ”World athletics indoor tour”-a u francuskom Lijevenu srpska daljašica Milica Gardašević nakon svega dve serije se odjavila, a razlog je povreda.

Prvi put u karijeri Milica Gardašević učestvovala je na mitingu Dijamantske lige (dvoranske pod nazivom ”World athletics indoor tour”), ali ga neće pamtiti po dobrom.

U prvoj seriji sprska daljašica je ”promašila” zalet pa se odrazila skoro metar od daske i sudije su izmerile skok od 4,15 metara.

Drugi pokušaj je bio dobar – 6,31 metar. I taman kada se očekivalo da krenu još bolji skokovi usledio je šok i crta pored njenog imena – završila takmičenje.

– Odlično je delovala na zagrevanju, vidno jako motivisana i zaista sam očekivao dobre skokove danas međutim, došlo je do povrede. Drugi skok je bio dobar i taman da joj kažem šta da popravi kako bi bio još duži prišla mi je i rekla da je osetila bol u zadnjoj loži. Automatski smo je odjavili. Sad ništa ne znam, tek kad se vratimo u Novi Sad videćemo koji je stadijum povrede– rekao je Miličin trener Marko Milinkov za Atlex.

Do bola je došlo tokom zaleta, ali je atletičarka Vojvodine ipak završila taj skok vrlo uspešno međutim, dalje se nije moglo.

Milica je trebala da bude jedna od glavnih zvezda predstojećeg ’’Serbian open’’-a, ali sad je i njen nastup doveden u pitanje.

(Atlex.rs)

Scroll to Top