Povratak Lazara Anića: Nakon 7,49m u Bistrici u Pragu još bolji – 7,78m (FOTO)

Posle više od godinu dana pauze Lazar Anić se vratio takmičenjima. Prošle nedelje skočio je odličnih 7,49m da bi danas u Pragu bio još bolji – 7,78m.

Straviču povredu doživeo je Lazar Anić prošle zime kada je pokidao prednje ukrštene ligamente. Uspešno se bio oporavio i bio je spreman da se vrati već zimus, međutim zdravstveni problemi mu nisu to dozvolili. Morao da bude još malo strpljiv i da sačeka leto, a kada je sačekao počeo je odmah opasno da skače.

Prvo takmičenje imao je na mestu svog najvećeg uspeha, u Slovenskoj Bistrici. Upravo tamo je 2017. ušao u istoriju srpske atletike jer je tamo skočio fenomenalnih 8,15m. Tim skokom em što je ispunio normu za svetsko prvenstvo nego je postao i prvi Srbin u XXI veku koji je uspeo da preskoči tu magičnu granicu od 8m. Ovaj skok mu je doneo i treće mesto na večnoj listi srpskoh daljaša.

Svoj povratak posle više od godinu dana rešio je da mu bude upravo tamo. Skočio je dobrih 7,49m ali znao je Anić da je to tek početak i da već sad može mnogo bolje.

Lazar Anić Prag

Nedelju dana kasnije, danas 3. juna skako je na na izuzetno jakom mitingu u Pragu na Memorijalu Josefa Odložila.

Od šest skokova uspeo je da zabeleži samo dva ispravna ali sasvim dovoljna da oba budu bolja od najboljeg iz Bistrice. Na kraju je osvojio drugo mesto sa odličnih 7,78m. Bolji od Lazara bio je samo domaći atletičar Radek Juška sa 2cm boljim skokom – 7,80m.

Nakon takmičenja Anić je bio vidno zadovoljan prikazanim danas u Češkoj.

– Lepo je bilo osetiti opet adrenalin koji nosi takmičenje. Šteta za nepovoljan vetar ali sam svakako zadovoljan rezultatom s obizrom na to da sam imao 2 meseca treninga Za mesec dana ce biti još bolje rekao nam je Anić neposredno po završetku takmičenja

Predstoji još mnogo takmičenja na kojima će novi član novosadske Vojvodine pokušati da ponovo preskoči tu granicu od 8m.

Lepo je videti da se Anić vratio i da ponovo sa osmehom i bez problema skače.

Lazar Anić Prag
Lazar Anić Prag

Nadamo se da ćemo posle dugo vremena na finalu Kupa Srbije 21. jula u Novom Pazaru imati prilike da gledamo, slobodno možemo da kažemo i antologijski, duel između Lazara Anića, prvog Srbina u 21. veku koju je skočio preko 8m na otvorenom, i Strahinje Jovančevića, državnog rekordera u dvorani, prvog Srbina preko 8m u zatvorenom i trećeg daljaša Evrope u dvorani.

Snmak celog takmičenja možete pogledati ovde, dok se rezultati sa mitinga nalaze ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top