Počinje Ivanin napad na dijamante: U Firenci i Sinančević ”juri” prvu pobedu

Firenca će biti italijanski domaćin ovogodišnje Dijamantske lige, a na takmičenju koje će se održati 10. juna sa početkom od 18:45 nastupiće dva srpska predstavnika Ivana Španović i Armin Sinančević.

Miting DL koji se tradicionalno održava u Rimu će se ove godine održati u Firenci i nosiće ime po čuvenom Pjetru Menei. Razlog zbog kojeg je promenjeno domaćinstvo je to što će se već od petka na stadionu ”Olimpiko” održavati utakmice fudbalskog prvenstva Evrope.

Nakon jednog domaćeg i jednog manjeg međunarodnog takmičenja (u Atini) Ivana Španović će se u četvrtak pojaviti i na velikoj atletskoj sceni.

Dijamantska liga Firenca 2021 - stadion
Dijamantska liga Firenca (Pjetro Menea) 2021 – 10. jun, stadion

Ona će svoj pohod na novi dijamant početi u 20:50, a konkurencija će joj biti žestoka. Pored najbolje atletičarke Srbije udalj će skakati izmeđuostlaih još i Malaika Miambo, Marija Bek-Romančuk,  Nastasia Mirončik-Ivanova, Katerine Ibarguen, ali i Čanter Malone sa Britanskh Devičanskih ostrva koja je ove godine skočila 7,08 metara što je treći rezultat na svetu trenutno.

Ništa lakše neće biti drugom srpskom predstavniku Arminu Sinančeviću koji će svoj drugi nastup na DL početi od 19:45. Pored rekordera Srbije kuglu će bacati još i Tomaš Volš, Mihael Haratik, Konrad Bukoviecki, Tomaš Stanek, Filip Mihaljević iz Hrvatske te dva domaća bacača Čeonardo Fabri i Zane Veir.

Direktan prenos ovog mitinga biće na Sport Klubu 4 sa početkom od 20 časova.

Satnica i startne lsite

(Atlex.rs)

Scroll to Top