Otkazana U20 Balkanijada u Beogradu: Obrazloženje sekretara ABAF-a pomalo čudno

Beograd je trebao da bude domaćin juniorske Balkanijade 5. februara, ali je ona otkazana, a kako se navodi u zvaničnom saopštenju glavnog sekretara Balkanske federacije razlog je ”promena gradske vlasti i velika kriza u Beogradu”.

Juniori ove dvoranske sezone neće imati reprezentativno takmičenje jer je Srpski atletski savez otkazao U20 Balkanijadu koja je trebala da bude održana u Beogradu.

Zvaničnog saopštenja SAS-a nema koji je razlog otkazivanju, čak ni Balkanska federacija javno ništa nije objavila, ali jeste obavestila članice saopštenjem koje je blago rečeno čudno, a prenosimo ga u celosti.

Zbog promene gradske vlasti u Beogradu, velike krize i nemogućnosti Grada Beograda da na vreme planira budžet za ovo takmičenje, Atletski savez Srbije neće moći da ga realizuje. Pošto nemamo vremena da nađemo zamenu, ne preostaje nam ništa drugo nego da poništimo takmičenje. Verujem da razumete složenost situacije i izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti – Galia Puhaleva, glavni sekretar ABAF-a.

Činjenice su sledeće: nova gradska vlast Beograda je formirana u junu mesecu 2022., a saopštenje ABAF-a je izdato 19. januara 2023., pola godine kasnije, što se budžeta tiče on je usvojen 26. decembra 2022.

Juniori će u zimskoj sezoni tako imati dva svoja takmičenja (21.01. prvenstvo Beograda i 28./29.01. prvenstvo Srbije), a moći će da nastupe i na seniorskom prvenstvu Srbije 18./19. februar.

(Atlex.rs)

Scroll to Top