Novi Srbin na Dijamantskoj ligi: Sinančević se vraća na mesto uspeha u pohod na dijamant!

Srbija će 28. maja imati svog predstavnika na mitingu Dijamantske lige u Dohi Armina Sinančevića koji će debitovati na ovom takmičenju.

Nakon Ivane Španović, Asmira Kolašinca, Dragane Tomašević, Tatjane Jelače, Milice Gardašević i Anje Lukić Armin Sinančević će takmičiti na najelitnijem atletskom takmičenju – Dijamantskoj ligi.

Tamo gde je napravio najveći uspeh, gde se na najbolji mogući način predstavio svetskoj publici i gde je od anonimusa postao svetski poznat, u Dohi, Sinančević će započeti svoj put u Dijamantskoj ligi.

Armin Sinančević, finale Svetsko prvenstva u bacanju kugle
Svetsko prvenstvo 2019, Doha – 3. oktobar, Armin Sinančević, kvalifikacije bacanje kugle; Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Bacanje kugle na programu je u petak od 19:50, a pored Armina bacaće Filip Mihaljević iz Hrvatske (21.58 sb), Konrad Bukovecki iz Poljske (20,14 sb), Mostafa Amr Hasan iz Egipta (21,15m sb), Tomas Volš iz Novog Zelanda (21,79m sb) i Zane Veir iz Italije (21,11s sb).

Prošle godine takođe u Dohi debi na DL imale su Milica Gardašević i Anja Lukić, a Sinančević će postati sedmi Srbin na koji će takmičiti na ovom takmičenju.

Prenos od 18 časova počinje na Sport Klubu 7, a satnicu takmičenja možete pogledati ovde.

Tirnanićeva u Grčkoj

Najbrža atletičarka Srbije Milana Tirnanić u subotu će otputovati na Krit gde će u nedelju 30. maja takmičiti na jakom međunarodnom takmičenju ”Venizelia Chania 2021” u istoimenom gradu.

Milana Tirnanić, Crvena zvezda
Milana Tirnanić, Crvena zvezda; Foto: Atlex

U konkurenciji 16 devojaka na 100 metara Milana će biti jedina predstavnica Srbije kako u disciplini tako i na celom takmičenju, a trčaće u 17:45 po lokalnom vremenu (16:45 Srpsko vreme). Održaće se samo jedna trka, a najbolje tri će se odrediti po rezultatima iz dve grupe.

Sve učesnike ovog takmičenja možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template