NORMA: Maja Ćirić istrčala za Pariz

Srpska 400-metrašica Maja Ćirić u Švajcarskoj je istrčala trku karijere koja joj je donela normu za novo veliko takmičenje, njeno drugo prvenstvo Evrope.

 švajcarskom gradu Šo De Fon na izuzetno jakom Resisprint mitingu Maja Ćirić je uspela da postane druga najbrža 400metrašica u Srbiji svih vremena na otvorenom – 52,58m. To je ujedno i četvrti rezultat svih vremena (Prva tri drži Tamara Salaški).

Ovom trkom Maja Ćirić, članica Partizana 1945 prestigla je legendarnu Marinu Filipović koja je 19 godina držala državni rekord sa 52,88s, sve dok je Tamara Salaški nije prestigla, sa neverovatnom trkom u Staroj Zagori 2016. godina, sa 51,89s.

Norma Maje Ćirić za EP 2020
Norma Maje Ćirić za EP 2020
Imam osećaj da sam prvih 300m mogla malo brže da prođem, verovatno je vetar u prvom pravcu bio uzrok nešto sporijem prolasku. Kasnije sam saznala da je duvao čak 2 m/s. Čekm da dobijem snimak pa da sa svojim trenerom izanaliziramo celi tok trke. I ako sam mislila da će mi biti teško kada sam prošla cilj, relativno sam dobro podnela trku. – rekla nam je Maja po okončanju trke.

Ovaj rezultat je Maji doneo i plasman na prvenstvo Evrope naredne godine koje će se održati u Parizu.

Od norme je bila brža za 7 stotinki – 52,65s iznosi norma.

Ovo će joj biti drugo prvenstvo Evrope na otvorenom posle prošlogodišnjeg nastupa u Berlinu

Rezultate celog takmičenja možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top