Kolašinac, Vilagoš i Ilićeva u Splitu otvaraju sezonu: Uskršnji miting kao uvertira pred bacačko EP

U nedelju 25. aprila u Splitu se organizuje 8. međunarodni uskršnji miting na kojem će učestvovati troje srpskih atletičara – Asmir Kolašinac, Adriana Vilagoš i Katarina Ilić.

Dok je veći deo atletičara Srbije na pripremama u Baru, pored Ivane Španović i Strahinje Jovančevića koji su u Dubaiu, nekolicina njih je u Splitu.

Bacači, Vedran Samac, Marija Vučenović, Adriana Vilagoš i Asmir Kolašinac svoje pripreme za novu letnju sezonu obavljaju u Splitu, a pored njih u ovom primorskom gradu u Hrvatskoj je i 400-metrašica Katarina Ilić.

Split je izabran prevashodno zbog predstojećeg Evropskog prvenstva u bacačkim disciplinama, ali će ove nedelje pojedini takmičiti i na 8. međunarodnom uskršnjem mitingu.

Asmir Kolašinac će nakon godinu i po dana ponovo bacati na otvorenom ove nedelje od 15:25, Adriana Vlagoš će posle bacačkog kupa Srbije, generalnu probu pred svoje prvo veliko evropsko takmičenje imati od 15 časova, dok će Katarina Ilić tku na 400 metara trčati u 16:40.

Evropsko prvenstvo u bacačkim disciplinama je na programu 8. i 9. maja. Organizatori su u prethodnom periodu vršili sitne korekcije i rekonstrukciju stadiona kako bi u što boljem izdanju dočekalo najbolje bacače sveta, a ovaj miting će im biti generalna proba za takmičenje koje je Spplit preuzeo nedavno od portugalske Lerije koja je zbog koronavirusa otkazala domaćinstvo.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs