Kad ne može u Srbiji može u BiH: Pobede braće Kijanović u Tuzli! (FOTO)

Dok se u Srbiji čeka kraj avgusta kako bi se sezona ponovo nastavila, u regionu se takmičenja odvijaju bez ikakvih problema, a jedno takvo iskoristili su Aleksa i Boško Kijanović i Marko Vučurović.

Zbog pandemije koronavirusa građanima Srbije ograničene su mogućnosti za putovanja u inostranstvo. Zbog toga atletičari nisu u mogućnosti da takmiče u Hrvatskoj i Sloveniji gde obično odlaze na međunarodna takmičenja tokom leta, ali granice sa Bosnom i Hercegovinom su otvorene.

To su iskoristila tri Srpska sprintera Aleksa i Boško Kijanović i Marko Vučurović.

Oni su u nedelju 26. jula takmičili van konkurencije na pionirskom prvenstvu BiH u Tuzli. Stariji Kijanović i Vučurović trčali su 100 metara, dok je Boško nastupio na 400 metara.

Ubedljivu pobedu na 100 metara odneo je Aleksa sa dva odlična rezultata. U prvoj trci atletičar BAK-a zabeležio je rezultata 10,66 sekundi, da bi u finalu, nakon tek trećeg uspešnog starta kroz cilj prošao za 10,69 sekundi.

Aleksa Kijanović, Marko Vučurović, Foto-finiš 100m VK finale, Tuzla, Prvenstvo BiH za pionire 2020;  Foto: OnTime Sarajevo

– Putovali smo na dan takmičenja, i planski smo stigli dosta ranije da bi mogli da se odmorimo. Bile su dobre trke, ali sam očekivao dosta bolji rezultat u drugoj, a razlog leži u tome što je tek treći start bio ispravan u finalu. Čak smo i u prvoj trci imali jedan neispravan start. Staza je dobra, nova je, i Boško i ja smo očekivali bolje rezultate, ali smo barem uspeli da istrčimo neku trku. Nadam se da ćemo uspeti do državnog koje je 5. septembra da ”uhvatimo” još koje takmičenje i uđemo u ritam kako bi bili spremni – rekao je Aleksa Kijanović za Atlex po povratku iz BiH.

Vučurović, koji je bio predstavnik Crvene zvezde na ovom takmičenju, ali od ove sezone sarađuje sa trenerom BAK-a i braće Kijanović Stanojem Burlićem, u prvoj trci zabeležio je rezultat od 11,28 sekundi, ali je u finalu bio brži i kroz cilj za prošao za 11,16 sekundi.

Aleksa Kijanović, Marko Vučurović, Foto-finiš 100m VK kvalifikacije, Tuzla, Prvenstvo BiH za pionire 2020;  Foto: OnTime Sarajevo

Što se tiče trke na 400 metara, pored Boška trčao je i odlični domaći atletičar Rusmir Malković. Očekivala se dobra borba ova dva atletičara, ali atletičar BAK-a koji je bio u stazi ispred Malkovića, nije dozvolio ni u jednom trenutku da mu reprezentativac BiH priđe. Odneo je ubedljivu pobedu za 1,71 sekundu prošavši kroz cilj za 47,24 sekundi.

Boško Kijanović, Foto-finiš 400m VK, Tuzla, Prvenstvo BiH za pionire 2020; Foto: OnTime Sarajevo

(Atlex.rs)

Scroll to Top