Ivana nakon dve godine ponovo skakala u dvorani: Uzletanje za odbranu Evropskog trona počelo skokom od 6,61m (VIDEO)

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović nakon skoro godinu dana pauze ponovo je takmičila na ISTAF mitingu u Diseldorfu gde je zabeležila skok od 6,61 metra.

Gotovo celu 2020. Ivana je propustila zbog raznih problema sa povredama. Za celu godinu zabeležila je samo jedan nastup na klupskom mitingu u Novom Sadu tokom leta (skočila 6,80 čime je obezbedila normu za dvoransko EP), a kada je reč o takmičenju u dvorani poslednji put je skakala na Evropskom prvenstvu u Glazogvu 2019.

Put do odbrane zlata počela je na mitingu u Dizelrdorfu skokom od 6,61 metra. Ovaj skok je zabeležila u trećoj seriji, a pored ovog imala je i skokove na 6.58, 6.56, a potom i na  46.6 i 6.56 metara uz jedan prestup.

– Važno mi je da sam krenula sa takmičenjima, i pre svega hvala organizatorima za sve što čine da se atletska takmičenja održavaju u toku pandemije. Fokus ove zimske sezone jeste na Evropskom šampionatu, a pre toga formu I takmičarski duh brusiću na još nekoliko takmičenja koja me očekuju u narednim nedeljama. Idemo dalje – prokomentarisala je Španović.

Na ovom takmičenju Ivana nije takmičila sa 100 posto kapaciteta jer je zalet, kako je to uobičajeno za početak sezone, bio kraći.

– Kao i svih prethodnih godina, Ivana je na prvom takmičenju takmičila iz kraćeg zaleta. Cilj je da polako gradimo formu kako bi na Evropskom šampionatu u Torunu, Ivana bila spremna da četvrti put za redom odbrani titulu šampionke ’’Starog kontinenta’’ – rekao je njen trener Goran Obradović.

Pobedu je odnela Malaika Miambo sa 6,74 metra, a prvo mesto joj je obezbedio drugi najbolji skok od 6,73 metra jer je Kadi Sanja takođe zabeležila daljinu od 6,74 metara, ali joj je drugi skok bio kraći za sedam centimetara od skoka Miambo.

Ono što je zanimljivo za Šveđanku Sanju jeste da će ona biti jedna od zvezdi ovogodišnjeg Serbian opena.

ISTAF miting u Diseldorfu spada u krug takozvanih srebrnih i bronzanih mitinga Evropske atletike. Trebao je da bude četvrti po redu, ali kako su prva tri otkazana sezonu su mnogi otvorili na ovom takmičenju.

U kalendaru je ostalo još 16 takmičenja u sklopu ovih mitinga koji se održavaju praktično svakodnevno, a jedan od njih je beogradski Serbian open koji će se održati 24. februara.

Rezultate sa mitinga možete pogledati ovde, a ceo snimak takmičenja ovde.

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top