Gardaševićeva preskočila Maleševu i osvojila zlatni miting svetskog tura: 6.81m i čekirana karta za Oregon! (VIDEO)

Dve velike vesti, dve velike stvari jednim skokom i to u poslednjoj seriji napravila je Milica Gardašević kada je na mitingu koji je po jačini odmah ispod Dijamantske lige skočila 6.81 metara i pobedila!

Malo po malo i onda novi lični za preko 10 centimetara na ”68. ORLEN Memorijalu  Januža Kusočinskiega” u poljskom gradu Hožov gde se održao miting zlatnog Svetskog tura, serijal takmičenja najjačih posle DL.

Odlično je Milica otvorila takmičenje skokovima 6.54 i 6.64 metara i onda je krenula na rizik, na sve ili ništa, što joj je donelo tri vezana prestupa. Međutim u poslednjoj seriji namestila je korak i doletela do fantastičnih 6.81 metar.

Borba je bila veoma napeta za prvo mesto jer je i drugoplasirana Agate De Souza takođe u šestoj seriji skočila 6.81, a drugi najbolji skok joj iznosi 6.57 metara što znači da je pobednicu odlučio drugi skok za sedam centimet

Niko sem Ivane Vulete nije u istoriji Srbije skočio dalje. Sa trećeg mesta večne liste daljašica Gardaševićeva se popela na drugo preskočivši Tamaru Malešev koja je 1991. skočila 6.73 metra.

Pored novog ličnog, skokom na večnoj listi, Milica je ušla u mali broj Srba koji su uspeli da trijumfuju na mitingu ovakve težine i značaja, a pored toga ovaj skoka je za svega 1 centimetar kraći od norme za Svetsko prvenstvo u Oregonu.

Međutim Milici tih 6.82 koliko iznosi norma više nije ni potrebno jer je ona već i ranije, ali ovim trijumfom zasigurno, zabetonirala svoj nastup na smotri najboljih na svetu.

Ovaj skok vredi 1176 bodova, a osvojeno prvo mesto na zlatnom turu koji spada u A kategoriju donosi čak 140 bodova što zbirno daje 1316 bodova, a zo je Miličin apsolutni rekord u karijeri. Sa ovim ostvarenjem ona je svoj prosek bodova povećala na 1154 čime je napredovala za još jedno mesto i trenutno se nalazi na 16. poziciji i samo dve devojke, Kuaneša Burks i Džasmin Sojers, imaju bolji prosek od srpske daljašice izvan normi koju su do sada ispunile njih 15.

rezultati mitinga

(Atlex.rs)

Scroll to Top