Gardaševićeva pobedila na Gold mitingu: Vicešampionka sveta iza Milice!

Na mitingu Gold lige, najprestižnijem serijalu mitinga posle Dijamantske lige, Milica Gardašević odnela je pobedu u soku udalj na Gjulai Ištvan memorijalu skočivši odličnih 6,80 metara.

Gold liga je najprestižniji serijal mitinga Svetske atletike, a Srbija je upravo dobila pobednicu jednog od tih mitinga. Milica Gardašević pobedila je na memorijalu Gjulai Ištvan u Mađarskoj odličnim skokom od 6,80 metara čime je iza sebe ostavila vicešampionku sveta iz dvorane iz Beograda Ese Brume koja je zabeležila najbolji skok od 6,69 metara.

Uzbudljiva je bila borba za drugo i treće mesto gde je treća na kraju bila domaća daljašica Petra Banidi Farkaš sa preskočenih 6,66 metara, dok je 6,64 skočila Amerikanka Kuaneša Burks.

Veliku bitku je Milica vodila sa vetrom koji se konstantno menjao i od 1 m/s u prsa odnosno u leđa. Pobedu je obezbedila u drugoj seriji kada je skočila 6,71 metar, a tačku na i je stavila u poslednjoj sa 6,80 metara. Svi pokušaji su joj bili ispravni, nakon 6,28 metara u prvoj seriji, pomenutog od 6,71 u drugoj  usledili su skokovi na 6,64 metra, 6,44 i 6,61 metra da bi u šestoj skočila najboljih 6,80 metara.

Milica Gardašević pobedila na Gold mitingu
Gjulai Ištvan memorijal 2023. – 18. jul – Gold miting – Milica Gardašević među pobednicima mitinga; Foto: privatna arhiva

Gold tur je prestižan serijal mitinga koji je po jačini rangiran odmah ispod Dijamantske lige i jako mali broj atletičara iz Srbije je uopšte dospelo da A kategorije mitinga kakav je ovaj, a kamoli da je uspelo da pobedi na njemu.

Rezultate sa takmičenja možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top