Bibić završio sezonu, Milica Gardašević skače u najjačoj konkurenciji u karijeri!

Iako je trebao da trči na još tri mitinga Elzan Bibić je sve otkazao, a u  Lijevenu (Wolrd athletics indoor tour) će od srpskih atletičara sada nastupiti samo Milica Gardašević koja će skakati u nikad jačoj konkurenciji.

Nakon oborena tri državna rekorda i trke na Balkanijadi za reprezentaciju Srbije Bibić se odmah vratio za Beograd ne ostavši na ”Istanbul kupu”, a potom su otkazane i trke u francuskom Lijevenu 19. februara na 1500 metara i u španskom Madridu na 3000 metara.

Razlog tome je umor koji je nastao velikim brojem trka i trčanjem bez ikakve pauze još od letos. Kako su na leto Olimpijske igre na kojima bi Bibić trebao da debituje, mali predah će dobro doći najboljem mlađem senioru Srbije kako bi na leto napo normu.

Elzan Bibić, Ostrava, dvoranski državni rekord 1500m
Permit meeting idnoor Ostrava (češka), 1500 metara, Elzan Bibić, foto finiš, rekord Srbije; printscreen: tv sport

Međutim Srbija ne ostaje bez svog predstavnika na ovom mitingu, pandama letnje Dijamantske lige, jer će u skoku udalj takmičiti Milica Gardašević.

Mladoj novosađanki će ovo biti najjači miting na kojem je ikada učestvovala jer će se takmičiti protiv tri daljašice koje su u dvorani skakale preko 6,90 metara. Kada se gledaju lični rekord na otvorenom, najbolja mlađa seniorska Srbije, ima najslabiji rezultat i skakaće protiv dve devojke sa skokovima od preko sedam metara. Međutim ako se gledaju rezultati iz dvorane Milica ima sedmi rezultat od njih devet. Sve u svemu očekuje je vrlo zanimljivo i jako takmičenje koje je na programu u sredu 19. februara od 20:25.

Ko sve takmiči na ovom izuzetno jakom takmičenju možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top