Bibić otvorio sezonu novim državnim rekordom: Karlsrue je mesto uspeha za Pazarca!

Vest da je neko oborio rekord Srbije je važna vest, Elzan Bibić je obarao neke koje su stajali decenijama, a sada te granice pomera kao od šale, kao da je to nešto najnormalnije pa je tako u petak u Karlsrueu ponovo nadmašio rekord na 3000 metara i to za više od 2 sekunde.

Čak 37 godina se čekalo da neko nadmašio rekord Dragana Zdravkovića na 3000 metara u dvorani i onda je Bibić 2020. u Karlrueu nadmašio čuvenih 7:51.47. Rezultat za koji se mislio da ga još dugo niko neće nadmašiti ne samo da je nadmašen nego je Elzan dve godine kasnije istrčao još brže pa je novi rekord Srbije na 3000 metara u dvorani sa 7:47.03 pomereno na čak 7:44,62 i to na istom mestu, u petak 28. januara.

Elzan Bibić 2022
Eltan Bibić, trening 2022; Foto: Atlex

Ovaj rezultat je bolji i od onog koji je istrčao u Lincu, osam dana nakon oborenog Zdravkovićevog rekorda od 7:45,57. Ovaj rezultat iako je bio bolji od državnog rekorda nije priznat kao novi rekord Srbije jer Elzan nije uspeo da odradi doping test u predviđenom vremenu.

Procedura nalaže da nakon oborenog rekorda u roku od 48 sati mora da se uradi test, popuni papirologija i onda u roku od 30 dana komisija donosi odluku da li je sve odrađeno kako treba i ako jeste rekord se verifikuje.

Ovim rezultatom Bibić je potvrdio norma za dvoransko Svetsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Beogradu od 18.-20. marta za koje su karte već puštene u prodaju.

(Atlex.rs)

Scroll to Top