Bibić nakon 40 godina oborio Zdravkovićev državni na 3000m: Pao prvi Draganov rekord na otvorenom i to u ”istoj” državi!

Istorijski dan za srpski sport, a u njemu Elzan Bibić postavlja još jedan, novi rekord Srbije, ovaj put na 3000 metara koji je bio star punih 40 godina u trci u Zagrebu završivši je za 7:37.03.

Rekordi Dragana Zdravkovića dugo su stajali kao nedostižni za srpske atletičare, a onda je Elzan Bibić počeo polako da ih obara u dvorani, ali oni na otvorenom su mu izmicali, sve do sada kada je 10. septembra na ”Memorijalu Borislav Hanžeković” u Zagrebu uspeo da na 3000 metara istrči brže od legendarnog trkača iz Ćuprije.

Oba rekorda postavljena su u Hrvatskoj. Pune četiri decenije rezultat od  7:40.49 važio je za rekord Srbije, postavljen tada na domaćem terenu, u Jugoslaviji, u Osijeku, a sada je Elzan Bibić u komšijskoj državi, u Zagrebu, nadmašio ovo ostvarenje za više od 3 sekunde – 7:37.03.

Elzan Bibic, Hanžekovićev memorijal ., NR m
Memorijal Boris Hanžeković 2023. – 10. septembar – Elzan Bibić nakon obaranja rekorda Srbije na 3000m; Foto: Privatna arhiva

Ovaj 10. septembar ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju srpskog sporta jer je pored Bibićevog rekorda Novak Đoković osvojio US Open, a košarkaši su se vratili na sam svetski vrh osvojivši srebrnu medalju.

Od ostalih srpskih atletičara na ”Memorijalu Borisa Hanžekovića”, prvog dana na trgu Bana Jelačića Milica Gardašević je skakala sa manjom povredom i osvojila je treće mesto sa 6,33 metra, drugog dana u parku pored Zagrebačke fontane Armin Sinančević je sa hicem 21,21 metar zauzeo šesto mesto, dok je Anja Lukić na stadionu Mladosti, trećeg dana, u trci na 100 metara prepone takođe osvojila šesto mesto sa 13,95 sekundi.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs