Beograd je svet: Duplantis, Džejkobs, Tentoglu, Volko, Trajković… i veliko priznanje za miting od motkaša! (FOTO)(VIDEO)

Sitno se broje sati do ’’Belgrade meeting’’ u Štark Arena koja je već nekoliko dana puna svetskih zvezda, rekordera i šampiona koji će se u ponedeljak 7. marta predstaviti srpskoj publici.

Nikada pre Beograd nije okupio toliki broj Olimpijskih i svetskih osvajača medalja u istom trenutku, a to je tek uvod u ono što nas očekuje 18.-20. marta. Atlex je dočekao Armand Duplantisa koji je u Beograd stigao sa devojkom u petak i u subotu Marsela Džejkobsa koji je došao zajedno sa trenerom  Paolom Kamosijem, sprinterkom Doso Zajnabom koja ima 7.16s na  60 metara te kuglašem Nikom Ponciom koji je ove godine bacio lični rekord od 21.53 metara.

I Duplantis i Džejkobs po drugi put dolaze u Beograd na takmičenje. Za razliku od Duplantisas italijanski sprinter ne pamtim srpsku prestonicu po dobrom.

– Trčao sam 2017. na Evropskom prvenstvu i to su mi najgora trka i takmičenje u karijeri. Nerado se toga sećam, zbog toga želim da popravim utiske iz Beograda i da ga se ubuduće sećam po lepom. Sad sam tu samo nekoliko dana, ali kad dođe vreme za Svetsko prvenstvo imaću više vremena i za trening ovde i za upoznavanje sa gradom. Očekujem dobra takmičenja – rekao je Džejkobs za Atlex.

Što se Duplantisa tiče kako je rekao, dolazi na takmičenja samo gde misli da može da skoči svetski rekord.

– Prošli put je bio veoma uspešan nastup. Bio sam blizu obaranja mog rekorda. U ovom trenutku sad, idem na mesta samo gde mislim da mogu da oborim svetski rekord jer je to sad moj glavni fokus, moj prvi prioritet. Tako da ne bi bio ovde da ne mislim da mogu ovde da postavim novi rekord – rekao je Dulantis na zvaničnoj konferenciji.

 

Beograd nije imao prilike još da upozna, ali za razliku od pošle godine sad ima devojku koju je poveo sa sobom pa mu šetnja prestoničkim ulicama zvuči kao dobra ideja.

– Kratko sam bio prošle godine u Beogradu pa sem dvorane ništa nisam video. Sada sam isto samo nekoliko dana tu, odmah posle mitinga se vraćam, ali ću biti malo duže oko Svetskog prvenstva. Iskoristiću sad slobodno vreme da se malo prošetam sa devojkom, a pred Svetsko, ako bude lepo vreme, radujem se da bolje upoznam grad – reka je Duplantis za Atlex i upitao nas je za lokacije koje bi mogao da poseti.

Zvaničnom treningu u nedelju prisustvovao je veliki  broj svetskih zvezda. Zvanični Olimpijski šampion u skoku udalj Grk Miltiadis Tentoglu je isprobao stazu Štark Arena, takođe i njegove kolege Thobias Montler iz Švedske koji je ove godine skočio 8,21m i koji je dvostruki bronzani sa dvoranskih EP te Lester Leskaj sa Kube, vicešampion sveta do 18 godina iz 2017. koji je tada skočio 8,28m. Potom tu je Jan Volko vicešampion Evrope iz 2017. u Beogradu i šampion dve godine kasnije na 60 metara, Bendžamin Lobo Vedel Danski 400-metraš, U20 prvak Evrope bronzani sa U23 EP i 4. sa seniorskog dvoranskog prvenstva Evrope koji je ove godine trčao 45,95s, Eliot Giles Britanac, bronzani na 1500m sa EP, Petr Svoboda preponaš koji trči 7,44s, sprinterka Tatjana Pinto iz Nemačke koja 60m trči 7.06s, Džasmin Sojers britanska daljašica kojoj će ovo biti četvrti put da takmiči u Beogradu…

Hamilton, Volko, Kilti, Mancini, Etiene, finale 60m EP Beograd 2017
Dvoransko prvenstvo Evrope 2017., Beograd – 4. mart, finale 60m muškarci – Hamilton, Volko, Kilti, Mancini, Etiene; Foto: Atlex

Od zvezda iz regiona došli su Luka Janežić (Slovenija, 400m), Marija Vuković (Crna Gora, vis), Marko Čeko (Hrvatska, dalj), Ivana Lončarek (Hrvatska, 60m pr), Anita Horvat (Slovenija, 400m), Jovan Stojoski (Makedonija, 400m)…

Srpske atletičare predvodiće Ivana Vuleta koja je na konferenciji za medije istakla da Arena izgleda savršeno i da je spremna za skokove na 7 metara već u ponedeljak.

– Arena ponovo izgleda spektakularno i mislim da će biti svi oduševljeni, sportisti, ljudi koji budu došli da prate. Biće to lepa uvertira za ono što sledi, kvaliteta takmičenja. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim, otvorila sam sezonu dosta kvalitetno i samim saznanjem da treba da se pojavim za dve nedelje kao branilac svetske titule, moram da znam da pustim svoj maksimum, ostaću dosledna da ću se pojaviti samo kada sam spremna. Hoću da se na mitingu primaknem  granici od 7,00 metara, da spremno dočekamo takmičenje, prijatelje iz sveta. Moj apel je da dođe što više publike i da svi gledamo u ponedeljak, a onda i za vikend sve ostale takmičare. Nadam se da će biti i više od jednog rekorda oboren u Areni – rekla je Vuleta.

 

Veliki broj i srpski atletičara će nastupiti i na ovogodišnjem mitingu.

Među njima će biti i gotovo svi naši najbolji: Elzan Bibić, Milica Gardašević, Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Angelina Topić, Anja Lukić, Ivana Ilić, Asmir Kolašinac, Strahinja Jovančević, Lazar Anić, Boško Kijanović, Luka Trgovčević…

Takmičenje počinje u 17 časova, prenos će biti na RTS-u i trajaće sve do nešto nakon 19:30. Startne liste možete pogledati ovde. (ovde ćete moći da pratite i rezultate uživo)

https://atlex.rs/takmicenja/belgrade-indoor-meeting/

BIM22-Timetable-1

(Atlex.rs)

Scroll to Top