28.September.2022

Atlex

Srpska atletika

Na EP u Beogradu Ivana Španović je trebala da učestvuje u još jednoj disciplini: Ovo je bio ”tajni” plan koji je tada bio rizičan, ali će se sigurno uskoro ostvariti (FOTO)

Ivana Španović, Finale Kupa Srbije 2014., Marakana

Finale Kupa Srbije 2014., stadion Marakana (Beograd) - 14. jun, Ivana Španović, troskok; Foto: Atlex

U razgovoru za Evropsku atletiku (EA) Ivana Španović je otkrila detalj koji niko do sada nije znao, a to je da je na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu 2017. pored skoka udalj trebala da nastupi u još jednoj disciplini.

Nakon priče o njenom nasleđu kada završi karijeru, Ivanina je koleginici daljašici Džasmin Sojers otkrila, u razgovoru za EA, i koja joj je omiljena disciplina pored dalja i u kojoj će sigurno uskoro ponovo nastupiti.

Državna rekorderka Srbije na 60 metara, ne samo da je dala odgovor na ovo pitanje nego je objavila i jednu ekskluzivu – da je na EP u Beogradu 2017. trebala da učestvuje u još jednoj disciplini – troskoku!

– Ovo prvi put kažem. Ideja za Beograd 2017 bila je da isprobam troskok, zajedno sa skokom udalj. Sviđaju mi se treninzi za troskok i idu mi prilično dobro, ali postoji veliki rizik od povrede, pa ga ostavljam po strani – rekla je Ivana.

Iako se tad nije oprobala u troskoku, najbolja Srpska atletičarka kaže da ćemo je sigurno videti makar na jednom takmičenju i u ovoj disciplini.

Pre nego što završim karijeru, voleo bih da isprobam troskok.

Treba podsetiti da su ljubitelji atletike u Srbiji imali prilike da vide Ivanu u ovoj disciplini 2014. na finalu Kupa Srbije koje je bilo održano na Marakani u Beogradu (poslednjem atletskom takmičenju na ovom stadionu).

Ivana Španović, Finale Kupa Srbije 2014., Marakana
Finale Kupa Srbije 2014., stadion Marakana (Beograd) – 14. jun, Ivana Španović, troskok; Foto: Atlex

(Atlex.rs)