Evropsko prvenstvo u krosu: Srbija sa 8 juniora

Evropsko prvenstvo u krosu održaće se u subotu 10. decembra u Briselu (Belgija), a na njemu će učestvovati 8 srpskih juniora.

Na 29. prvenstvu Evrope u krosu na kojem će se takmičiti najbolji seniori, mlađi seniori i juniori Srbiju će predstavljati po 4 juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ove godine Elzan Bibić je odlučio da preskoči ovo takmičenje pa smo tako ostali bez seniorskog predstavnika, ali će se zato za visoke plasmane, možda i medalje boriti Saima Murić, Mejra Mehmedović, Milica Tomašević, Natalija Grujić, Aldin Ćatović, Nikola Mijailović, Veljko Vasiljević i Dušan Đurđević u juniorskoj konkurenciji.

Od trenera put Belgije krenuće Rifat Ziljkić i Desimir Gajić kao i selektor Edin Zuković.

Ovo će biti drugi put da se ovaj šampionat organizuje u Briselu (2008.), a treći put na teritoriji Belgije (Šarloa, 1996.).

Nakon prvenstva Evrope, za tri meseca će se održati i Svetsko prvenstvo u krsu, 30. marta, čiji će domaćin biti Beograd. Srpska prestonica je do sada organizovala Evropsko prvenstvo u krosu 2013. u parku Ušće gde se održati i svetsko naredne godine, a upravo je to takmičenje bila prekretnica u Srpskom atletskom savezu što se tiče organizacionih stvari jer je nakon toga odrazno i dvoransko EP 2017. dvoransko SP 2022., a najavljuje se i Evropsko prvenstvo na otvorenom za 2028.

(Atlex.rs)

Scroll to Top