Zvezda ostala bez jednog od najtalentovanijih članova: Dete kluba Jovana Mićić otišla sa Marakane!

Nekada su atletičari sanjali da obuku dres Crvene zvezde, danas iz godine u godinu oni najbolji odlaze, a novi slučaj je dete kluba i jedna od najtalentovanijih Jovana Mićić.

Nakon najbolje sezone u karijeri u kojoj je sa nepunih 17 godina uspela da u skoku udalj preskoči granicu od 6 metara čak tri puta, a najbolje 6,08 metara,  Jovana Mićić je odlučila da napusti matičnu Crvenu zvezdu i pređe u Top Džamp.

Na prijateljski način se rastala sa klubom i trenerom Ljubišom Stevanovićem koji nije želeo da joj stoji na putu u želji i misiji da joj je potrebna promena i da je najbolje za nju da pređe kod Dragutina Topića. Dva stručnjaka su, kako saznaje Atlex, razgovarali i bivši trener je uputio budućeg detaljnije o novoj pulenki.

Što se tiče Crvene zvezde, nakon gubitka titule u obe konkurencije ovo je novi udarac za sve njihove navijače. Odlazak talentovane i perspektivne Mićićeve je jedan u nizu odlazaka bitnih i talentovanih članova prethodnih godina.

Jovana Mićić najbolja mlađa pionirka Srbije 2018.
Najbolja mlađa pionirka Srbije u 2018. godine, Jovana Mićić, Crvena zvezda, skok udalj, ASS godišnja dodela nagrada; Foto: Atlex

Treba napomenuti da je nedavno na čelo Sportskog društva postavljen Zvezdan Terzić i da su jedne od ključnih stvari koje je naglasio za sve klubove su osvajanja titula prvaka države i rad sa mladima.

Trojka iz Zvezde u OAK-u

Iako prelazni rok počinje za oko mesec dana poznato je već da je čak troje atletičara napustilo Crvenu zvezdi i preselilo se u tabor aktuelnog prvaka Srbije OAK Beograda.

Talentovani sprinter Miodrag Tresoević već više od mesec dana trenira sa Goranom Trifuncem, dok je njegov doskorašnji klupski kolega i drug iz grupe Ivan Marković napustio svog prvog trenera Mirjanu Stojanović sa kojom radi više od 10 godina.

Pored sprintera na 100 i na 400 metara plavo-bele je pojačala i talentovana Lena Stokić koja je važila za jednu od najtalentovanijih sprinterki u državi dok joj povrede nisu skoro uništile karijeru sa svega 15 godina.

Prelazni rok će se odviti u novembru u četiri faze, a zvanične datume Srpski atletski savez još uvek nije objavio.

Miodrag Tresović, prvenstvo Srbije 2022
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2022. – 05. februar – 100m kvalifikacije, Bogdan Vidojković (Crvena zvezda), Miodrag Tresović (Crvena zvezda), Nemanja Jorgić (Sremska Mitrovica), Nemanja Dostanić (Zemun), Petar Trifunović (Košutnjak); Foto: Atlex

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs