Zvezda ostaje bez kapitena: Novi egzodus sa Marakane, Pančevo slavi najveće pojačanje u istoriji!

Pančevo je na nogama jer im dolazi najbrža Srpkinja Milana Tirnanić, a to je samo nastavak loše tradicije Crvene zvezde koja u svakom prelaznom roku ostane bez barem po jednog najboljeg seniora.

Ono što se šuškalo mesecima unazad sada je dobilo i potvrdu, Milana Tirnanić podnela je zahtev za ispisnicu iz Crvene zvezde.

Klub koji je već više od godinu dana u teškoj finansijskoj situaciji nije više mogao da najbržoj Srpkinji pruži uslove ni koje je imala do sada, a kamoli bolje kako bi mogla da se pripremi za napad na državni rekord na 100 metara i Evropsko prvenstvo u Rimu naredne godine.

”Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”, kaže stara srpska poslovice i upravo je to iskoristila Panonija iz Pančeva.

Nalazim se u završnim godinama karijere u kojoj su mi uslovi neophodni kako bi mogla da ostvarim svoje ciljeve. Kao i svaki sportista tražim najbolju opciju za moj dalji napredak i zbog toga je moj izbor u ovom trenutku da se vratim u Pančevo, konkretno u Panoniju gde imam odlične odnose sa ljudima u klubu. Zvezdi želim svev najbolje, a ja se nadam da ću u Panoniji ispuniti ciljeve koje smo za narednu godinu postavili moj trener Loren i ja – rekla je Milana Tirnanić za Atlex.

Zanimljivo je da je Tirnanićeva ponikla u drugom pančevačkom klubu, Dinamu, a da će možda i najbolje trenutke svoje karijere provesti u Panoniji.

Milana Tirnanić, Ekipno prvenstvo Srbije 2023
Poslednja trka Milane Tirnanić kao kapitena ženske ekipe na Ekipnom prvenstvu Srbije 2023. – 4. jun; Foto: Atlex

Tako je Panonija dobila najveće pojačanje u istoriji kluba i nadaju se da će se zahvaljujući Milani Tirnanić njihov klub naći na večnoj listi najboljih rezultata Srbije svih vremena, jer je dosadašnjoj atletičarki Crvene zvezde nedostajalo svega 0,01 sekund do državnog rekorda na 100 metara.

Milana je ove godine napunila 29 godina i to je možda još jedan razlog napuštanja Crvene zvezde. Naime, Tirnanićeva je jedan od 15 atletskih stipendista Ministarstva sporta, ali po njihovom pravilniku sportisti koji navrše 28 godina da bi ostali na stipendiji moraju da imaju status Zaslužnog sportiste, odnosno da imaju medalju sa velikog takmičenja (Evropsko prvenstvo Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre). Do 28. godine života stipendije mogu da prime i slabije rangirani sportisti koje predloži savez u kvoti koju svaki sport ima (atletike ima 15 stipendija). Kako je Milana navršila 28. godinu tako će naredne godine ostati i bez te stipendije pa je to još jedan razlog za promenom sredine.

Povratkom u rodni grad, postala je možda i najbolja sportiskinja grada Pančeva pa neće začuditi ako lokalna samouprava pomogne njoj i klubu u ostvarenju ciljeva.

Tirnanićeva već više od godinu dana sarađuje sa trenerom Loranom Mjulijem (Švajcarska), trenerom Femke Bol, Ajlom Delponte… i glavnim trenerom holandske reprezentacije za sprint, a dok je u Srbiji treninge obavlja sa Slobodanom Stojićem sa kojim će biti nastavljena saradnja uprkos tome što je on trener Crvene zvezde.

Milana Tirnanić i Armin Sinančević, Godišnja dodela nagrada AK Crvena zvezda
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Milana Tirnanić i Armin Sinančević, najbolji atletičari Zvezde za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

 

U dogovoru sa klubovima, atletičarima i Srpskim atletskim savezom, transfere nećemo objavljivati pre treće faze (6.-11. novembar) kada klubovi podnose zahteve za prijem novih članova. Vest o Milani Tirnanić je izuzetak jer je neko dojavio drugom mediju koji je to objavio pa zbog toga što je vest dospela u javnost prenosimo je i mi, ali sa Milaninom izjavom. 

(Atlex.rs)

Scroll to Top