Zvezda je ime, a ono privlači najbolje: Vedran Samac došao da završi karijeru u omiljenom klubu!

Baza navijača i simpatizera Crvene zvezde u Srbiji je ogroman i svima njima je želja da na neki način budu deo kluba, a uprvo svoj dečački san sada će ispuniti najbolji bacač koplja u Srbiji Vedran Samac što će biti jedan od većih transfera ove godine.

Crvena zvezda je zvanično najbolji sportski srpski brend već godinama i kao takva privlači najveći broj ljudi oko sebe. Poseduje ogromnu armiju navijača i simpatizera širom sveta i svima njima je želja na da ne neki način budu deo crveno-bele porodice. Jedan od njih je i Vedran Samac, najbolji  srpski kopljaš već godinama, koji će preći iz rodne Sremske Mitrovice, iz AK Srem u Crvenu zvezdu.

Od rođenja sam navijač Crvene zvezde. Ponikao sam u Sirmijumu, pa bio član Vojvodine i onda sam se vratio u Sremsku Mitrovicu, ali u Srem. U svim tim klubovima mi je bilo dobro, sve su to veliki atletski klubovi, ali oduvek mi je bila  želja da makar na godinu dana obučem Zvezdin dres. Iako želja, iskreno nisam razmišljao o tome, ali sada je ponovo došlo pitanje promene kluba – započeo je razgovor za Atlex Vedran Samac povodom svoje treće promene kluba u karijeri.

Samac ima 33 godine i najbolji rezultat u karijeri mu je 81,35 metara iz 2021.  Trostruki je učesnik Evropskog prvenstva (Cirih 2014., Amsterdam 2016., Berlin 2018.), takmičio je na dve Univerzijade, ima 3 titule prvaka Balkana, 12 puta je bio prvak Srbije…

Vedran Samac, Novo Mesto 2021
Novo Mesto 2021. – 14. jul, Vedran Samac, bacanje koplja; Foto: Atlex

Ključnu ulogu u dovođenje u Crvenu zvezdu imao je kapiten kluba, kojeg su izglasali atletičari, Strahinja Jovančević. Nekadašnji 3. daljaš Evrope je Zvezdino dete i jedan od retkih koji su ponikli u klubu i ceo sportski život su u njemu, ali i jedan od retkih seniora koji je ostao u Zvezdi.

U razgovoru sa trenerom Feđom Kamasijem bilo je priče da se vratim u Vojvodinu, ali me je pozvao i moj veliki prijatelj Strahinja Jovančević, koji je legenda Crvene zvezde, sa idejom zašto mu se ne bi pridružio u klubu. Čim mi je spomenuo tu opciju svidela mi se i to je bilo to, Crvena zvezda, Strahinja kao drugi i legenda kluba, ja u crveno-belom dresu… Želja će mi se sad ispuniti. Nastavljam da radim sa Feđom i verujem da naredna godina može da bude najbolja u mojoj karijeri jer sad imam i dodatni motiv za to – rekao je Vedran Samac za Atlex.

Strahinja Jovančević, Ekipno prvenstvo Srbije 2022
I dalje drži Zvezdu ”na površini” – Strahinja Jovančević, ”krivac” za napokon dobar ulazni transfer u klub; Foto: Atlex

U karijeri Samac ima i hitac koji je dalji od državnog rekorda, ali tih 85,60 metara iz 2018. je poništeno zbog sporne reakcije jednog sudije. Nakon gledanja snimka na kojem se nije moglo tačno utvrditi iz koje serije je sudija napravio grešku, odlučeno je da se rekord ne prizna.

Crvena zvezda ima svega 22 prijavljena seniora i 30 seniorke, a međutim njima je nekoliccina koji su završili karijeru, ali se i dalje vode kao članovi. Kada pričamo o muškoj ekipi to je cifra od oko 5 imena što dovodi do toga da velikan kakva je Crevna zvezda nema ni 20 seniorskih atletičara. Napomene radi nekada su beogradski crveno-beli na ekipna prvenstva išli sa dve ekipe koje su bile međi prve tri.

Samac definitivno predstavlja veliko pojačanje jer donosi veliko iskustvo i popunjava disciplinu koja je godinama bila ”rak rana” kluba zbog koje su se gubili silni bodovi. Ono što je dobro kod Vedrana jeste što je polivalentan atletičar i može da pokrije nekoliko disciplina kao što su kugla i disk, discipline koje su takođe na Ekipnom prvenstvu. Posebno je važan disk gde crveno-beli nemaju adekvatnog predstavnika.

(Atlex.rs)

Scroll to Top