Vlada Srbije nagradila Ivanu i Gorana: Svetska titula donela lep finansijski benefit

Vlada Republike Srbije usvojila je rešenje o dodeli novčanih nagrada Ivani Vuleti i njenom treneru Goranu Obradoviću za osvajanje titule prvaka sveta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Ivana je u Areni u spektakularnoj atmosferi preskočila 7,06 i dominantno odbranila svetsku titulu, a Vlada je odlučila da to nagradi sa 30.000 evra, koliko su dobili i Ivana i njen trener.

– Članovi Vlade usvojili su i rešenja o dodeli novčanih nagrada Ivani Vuleti za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani u olimpijskoj sportskoj disciplini – atletika, skok udalj, održanom u Beogradu od 18. do 20. marta ove godine u visini od 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos dobiće i njen trener Goran Obradović.

Ivana Vuleta, Belgrade meeting 2022
Belgrade meeting, Štark Arena 2022. – 7. mart, Ivana Vuleta, skok udalj; Foto: Atlex

Takođe, nagradu u visini od 20.000 evra je dobio i Laslo Šuranji, koji je u strejaštvu osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i njegov trener Dragan Marković.

– Po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednodsti dobiće sportista Laslo Šuranji za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini – streljaštvo, koje je održano u Kraljevini Norveškoj od 14. do 19. marta 2022. godine. Isti iznos dobiće i njegov trener Dragan Marković – navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

(Atex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template