Vilagoš tri meseca nije bacala koplje, a sad joj predstoji 8 nedelja oporavka: Povreda lakta sprečila bolje izdanje na SP!

Adriana Vilagoš na opšte iznenađenje nije se plasirala u finale Svetskog prvenstva, a razlog tome je povreda lakta koju vuče tokom cele sezone, zbog koje nije mogla da radi bacačke treninge tri meseca.

Povrede lakta su česte u bacanju koplja, a Adriana se po prvi put u svojoj karijeri susrela sa ovim problemom koji vuče gotovo celu sezonu. Uspela je da odbrani juniorsku titulu prvakinje sveta sa fenomenalnim hicem od 63,52 metra što je novi U20 evropski rekord, ali nakon toga kreću problemi.

Pošto dosadašnje terapije nisu baš pomogle, nekoliko dana pred juniorsko Prvenstvo Evrope u Jerusalimu, gde je pobedila s 58,38 metara, bile smo u Italiji kod doktora Nikolasa, specijaliste za lakat i konačno znamo i šta je problem i šta je rešenje. Adriana mora da napravi pauzu od bacanja šest do osam nedelja. Odlučile smo da to ipak bude posle Jerusalima i Budimpešte. Doktor je poslao i vežbe, koje treba da radi sa svojim fizioterapeutom Melikom Felerom, i sama kod kuće… – Rekla je Đerđe Vilagoš za Sportski Žurnal.

Adriana Vilagoš U20SP 2022, Kali
U20 Svetsko prvenstvo Kali 2022. – 02/03 avgust – Adriana Vilagoš, bacanje koplja; Foto: decabild

Šampionka sveta postala je Japanka Haruka Kitaguči sa hicem od 66,71 metra, drugo mesto osvojila je Kolumbijka Flora Deniz Rouz Hurado sa 65,47 metara dok je treća bila Mekenzi Litl iz Australije sa 63,47 metara što je manje od onoga što Adriana baca. Zbog toga ostaje žal za medaljom i to već na prvom seniorskom Svetskom prvenstvu.

Pretpostavile smo da će biti dovoljno 63 do 64 metra za bronzanu medalju. Cele sezone dominirale su Japanka Haruka Kitaguči, koja je pobedila sa 66,73 metra i Australijanka Mekenzi Litl, treća sa 66,38. Od njih sam očekivala veće daljine, a Flor Deniz Ruiz Hurtado iz Kolumbije sa 65,47 i srebrom, bila mi je iznenađenje… Šteta što nismo mogle da treniramo bacanje koplja već tri meseca zbog bola u laktu desne ruke, kojom baca. Nije mogla Adriana da bude na prošlogodišnjem nivou… Baš je bila „jeftina” medalja – prokomentarisala je Đerđi.

(Atelx.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs