Veliko priznanje za BG maraton: Najbolji trkači sveta sledeće godine u Beogradu!

Beogradski maraton dobio je veliko priznanje od Svetske atletike jer će biti kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo u Oregonu 2022. prenosi Mocart sport.

Zbog pandemije koronavirusa 33. izdanje Beogradskog maratona je odložen za narednu godinu iako je bio prijavljen rekordni broj takmičara iz čak 70 zemalja sveta. Međutim ovo izdanje koje će se održati 2021. godine dobiće na dodatnoj važnosti i snazi jer će svi oni koji žele da takmiče na Svetskom prvenstvu 2022. doći u Srpsku prestonicu jer će upravo na beogradskim ulicama moći da ispune normu za ovo takmičenje. Tako će najbolji maratonci i polumaratonci sveta naredne godine doći u Beograd.

Ovo je veliko priznanje kako za ovu organizaciju tako i za grad, ali i državu jer će se BG maraton tako pridružiti programu ”World Marathon Majors” koju čine šest najznačajnijih svetskih maratona (Njujork, Boston, Čikago, Tokio, London i Pariz) prenosi Mocart sport. Tačan datum održavanja 33. Beogradsko maratona 2021 biće naknadno određen.

Beogradski maraton u Kini
33. (virtuelni) Beogradski maraton trčan je u Kini 26. aprila 2020; Foto: facebook/Beogradski Maraton

Pored tradicije duže od tri decenije naš maraton je prepoznat u svetu i po velikoj masovnosti, kvalitetu, dobroj stazi, ali i ugledu koji se ogleda po imenima koja su dolazila kako bi bili promoteri ove manifestacije i naravno po samim takmičarima koji su godinama dolazili da trče.

Ostaje do duše da se vidi da li će organizatori prihvatiti za 33. izdanje virtualnu trku koja se održala u Kini ili će ipak taj broj preneti na narednu godinu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top