Velika novčana sredstva za atletiku od države: 8 miliona evra za ”male” sportove!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će država pomoći oko 10-ak sportova sa ukupno 8 miliona evra, a u njima je i atletika.

Uprkos pandemiji koronavirusa država Srbija misli i na sport, i to na one manje profitabilne. Nove mere koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić umnogome će pomoći osam individualnih sportova, prenosi Sportski Žurnal. ”Mali” sportovi od atletike do rvanja, ali i rukomet, odbojka i vaterpolo podeliće ”kolač” od 8 miliona evra dok će posebna sredstva dobiti košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan.

– Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara,  što je 50.000 evra, to nije beznačajan novac, u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Košarkaški klubovi Zvezde i Partizana dobiće između 500.000 i milion evra jer kako kaže Vučić, nastupaju u Evropi i treba što bolje da prezentuju Srbiju na međunarodnoj sceni.

Što se atletike tiče ostaje da se vidi koliko će tačno novaca dobiti i kako će se on raspodeliti, da li među klubovima ili na neki drugi način.

(Atlex.rs)

Scroll to Top