Ukupno 140 atletičara čeka debi za novi klub: Konačni spisak svih transfera za 2021.

Takmičarska sezona 2021 počinje u subotu 9. januara prvenstvom Beograda za juniore, a nakon što je posle mesec dana prelazni rok završen krajem decembra Srpski atletski savez objavio je da je 140 atletičara promenilo klub.

Do sada smo pisali o prelascima sestara Lukić u BAK, Lazara Anića u Radnički iz Kragujevca, Marine Živković u Vojvodinu… a na konačnom spisku ”provukla” su se još neka zanimljiva imena koja će sa novim grbom na dresu takmičiti ove godine.

Sjajna mlada kopljašica Ivana Đurić prešla je u Crvenu zvezdu iz Jasenice iz Smederevske Palanke. Pored nje u klub iz Ljutice Bogdana izmeđuostalih prešla je srednjeprugašaica Nikolina Mandić iz AŠK Tepa iz Šapca.

Sa druge strane Zvezdu je napustila visašica Kristina Gojković koja gotovo da nije ni zabeležila nastup za najtrofejniji srpski klub u koji je prošle u prošlom prelaznom roku iz Voždovca. Pomalo iznenađujući njen novi klub biće Panonija Pančevo.

Od ukupno 140 prelazaka najviše novoregistrovanih članova ima novooformljeni klub SU Trijumf Kids iz Beograda. Čak 58 dečaka i devojčica uzrasta atletskih škola takmičiće ove godine za ovu ekipu, a gotovo sva deca došla su iz Partizana 1945.

Takođe treba spomenuti da su strane državljanke Farzaneh Fasihi i Emilija Kusić dobile državljanstvo i dozvolu SAS-a da nastupaju za Beogradski atletski klub.

Transferi 2020-2021

(Atlex.rs)

Scroll to Top