U novi restart sezone sa priprema: Okupljaju se najbolji mladi atletičari Srbije na tri lokacije!

Velike planove za ovu sezonu osujetio je koronavirus, ali će se ipak mlađi juniori i stariji pioniri okupiti na sedmodnevnim pripremama u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kopaoniku od 20. avgusta.

Bili su najavljeni reprezentativni kampovi neposredno pred državna prvenstva za te uzraste plus pred Balkanijade, ali i vikend okupljanja po disciplinama. Međutim sve je to osujetio COVID-19 zbog kojeg je letnja sezona po drugi put morala da bude prolongirana.

Novi zvanični početak sezone zakazan je za 29. avgust kada je na programu juniorsko prvenstvo Srbije koje će se održati u Kruševcu, ali pre toga će se ipak otići na pripreme.

Selektor Edin Zuković saopštio je tri spiska atletičara starijih pionira i mlađih juniora koji će u zavisnosti od discipline boraviti u Subotici, Sremskoj Mitrovici i na Kopaoniku.

– Kamp atletskih nada bio je planiran za početak avgusta, ali smo ga odložili zbog novog talasa koronavirusa i novi datum početka Kampa je 20.08.2020. u trajanju od 7 dana. Odlučili smo da pozovemo veću grupu atletičara uzrasta mlađih juniora/ki i starijih pionira/ki pa smo se zbog toga opredelili da ih podelimo u tri grupe na tri lokacije- rekao je selektor Zuković.

Na sever Srbije će sprinteri, skakači, ali i mlade kopljašice iz Sente, dok će se svi ostali bacači okupiti u Sremskoj Mitrovici. Na Kopaonik idu srednjeprugaši.

Put Subotice krenuće 60 atletičara (29 devojčica i 31 dečak) koji će raditi sa Dragutinom Topićem, Željkom Obradovićem, Goranom Radojom, Ljubišom Stevanovićem, Goranom Trifuncem, Ljubišom Radovićem, Đerđi Vilagoš, ali i sa Vaso Aleksićem i Emirom Bekrićem koji idu ispred Srpskog atletskog saveza.

Subotica kamp 2020

Njih dvojica će u saradnji sa trenerima nadgledati treninge i podnositi izveštaje selektoru Zukoviću o radu, napretku i formi atletičara.

Kako nije bilo mnogo takmičenja ovi kampovi su idealna mesta da se mladi atletičari dokažu pred samo juniorsko prvenstvo Srbije koje je na programu 28. i 29. avgusta.

U Mitrovici sa 19 bacača (10 devojčica i 9 dečaka) radiće Savo Pušica, Mirko Zeljković, Danijela Čurović, Dejan Dobrosavljević i Borko Ant0nić.

Sremska Mitrovica - kamp 2020

Isti broj atletičara će sedam dana boraviti na Kopaoniku (9 devojčica i 10 dečaka), a o njihovom radu će brinuti Ermin Ziljkić, Dragan Zdravković, Zoran Kosić i Petar Tankosić.

Kopaonik kamp 2020

(Atlex.rs)

Scroll to Top