Težak udarac za srpsku atletiku: Ivana Španović definitivno propušta SP (FOTO, VIDEO)

Ako izuzmemo dvoranska takmičenja, od afere ”zihernadla” najbolju atletičarku Srbije kao da je poterao neki maler kada su najveća takmičenja u pitanju. Nakon izgubljenog zlata na prošlom Svetskom prvenstvu, povrede prošle godine na Evropskom, Ivana definitivno neće takmičiti zbog povrede na predstojećem svetskom.

Najbolja srpska atletičarka povredila se tokom nastupa na mitingu u Berlinu, a posle obavljenih pregleda potvrđeno je da Španovićeva neće učestvovati na finalu Dijamantske Lige, kao ni na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Povreda je dovoljno ozbiljna da sprečava Ivanu da nastupi na svetskom prvenstvu. Potrebno je 3-5 nedelja da se mišić regeneriše i ojača, tako da će se Ivana u narednom periodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu – izjavio je doktor Jovan Đurović.

I ako je povreda teže prirode Ivana kaže da joj je sa jedne strane lakše što se desila na mitingu nego kao prošle godine na samom takmičenju za koje se spremala cele godine.

Povreda se desila neočekivano i bez obzira na ozbiljnost povrede, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao što je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Oiimpijske Igre u Tokiu – saopštila je Ivana.

https://www.youtube.com/watch?v=uXbNupdf9Eo&t=10s

Verujemo da je ovo samo još jedan od teških trenutaka sa kojima će se Ivana izboriti kao pobednik na kraju. Podsetimo, samo 6 meseci posle dramatičnog nastupa na svetskom prvenstvu u Londonu, Španovićeva je postala svetska dvoranska prvakinja, a na prvom takmičenju posle povrede prošle godine u Berlinu, srpska atletičarka je odbranila titulu evropske dvoranske šampionke treći put za redom, i na taj način se izjednačila sa legendom Hajke Dreksler. E, to mogu samo šampioni.

Prvi cilj za ovu 2019. godinu Ivana je uspešno ostvarila, odbranila je titulu evropske dvoranske prvakinje. Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra, i fizički i psihički biti spremna za nove izazove, za olimpijske izazove – dodao je trener Obradović.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs