Tamberi napada rekord dvorane i mitinga, Jovančević ”preti”: ”Niko me više neće pobediti u mojoj kući!” (FOTO)(VIDEO)

U Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije Atletskog saveza Srbije, povodom 5. Serbian Open indoor meeting-a, koji se održava 27. februara u Atletskoj dvorani, a prisutnima su se obratili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović, direktor mitinga Slobodan Popović kao i najbolji atletičar Srbije Strahinja Jovančević i najveća zvezda mitinga Italijan Đanmarko Tamberi.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je ponosan na rad Atletskog saveza Srbije i da će grad Beograd nastaviti da podržava atletiku.

– Ovo je peti po redu Serbia open miting, a mesto gde se održava dobro pokazuje gde je danas srpska atletika i gde je nekada ona bila, kao i koliko je važno ulagati u infrastrukturu i obezbediti svim olimpijskim sportovima ovakve centre, jer onda dolaze i medalje.

Vesić je istakao kako se isplati ulagati u infrastrukturu jer Atletska dvorane vidno daje rezultate.

– Drago mi je da je naša Atletska dvorana ovako atraktivna i da u nju dolaze i strani atletičari. Atletika je naš ponos, naš veliki uspeh je da smo dobili Svetsko prvenstvo u dvorani, Grad Beograd je garantovao za to prvenstvo, naša politika je da svake godine imamo jedno veliko sportsko takmičenje. Svi koji dolaze da posete takve skupove dolaze kao turisti, svi čuju za Beograd i to je najbolja promocija našeg grada. Kada smo imali F4 Evrolige, imali smo 5 puta veće prihode u odnosu na uloženo. Slično je i sa drugim takmičenja.

Goran Vesić, najava 5. Serbian opena-a 2020
Pres konferencija pred 5. Serbian Open indoor meeting 2020., 26.2., Goran Vesić, Beograd; Foto: Atlex

Vesić je istakao da je prezadovoljan radom Atletskog saveza i da će Grad Beograd nastaviti da pomaže srpsku atletiku istakavši ’’Serbia Marathon’’ i uvođenje atletike u škole.

– Osim Serbia Maratona koji podržavamo kao grad i koji je svake godine sve bolji, odlučili smo da krenemo sa atletikom za decu, to je pilot projekat, koji kreće u jednoj opštini, krenućemo od vrtića, zatim ćemo, ukoliko se pokaže kao uspešno, širiti akciju na ostale opštine i ostale vrtiće, cilj nam je da u svim vrtićima, u kojima ide preko 75.000 dece, imamo program dečije atletike. Tako će oni koji su najtalentovaniji moći od najranije faze da budu otkriveni, ali čak i ona deca koja ne budu htela da nastave sa atletikom, baviće se sportom i korist će biti višestruka – poručio je zamenik gradonačelnika, koji je posebno ishvalio Veselina Jevrosimovića i Slobodana Brankovića i njihove saradnike.

– Ja sam srećan zbog saradnje sa ASS, naša saradnja će nastaviti da bude ovako dobra i mi ćemo nastaviti da ih podržavamo. Gospodin Jevrosimović, Branković i njihovi saradnici su primer kako kada na pravo mesto dođu pravi ljudi kako jedan sport u kome faktički nismo postojali, postaje sport koji donosi medalje – rekao je Vesić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović se zahvalio svima koji su došli na konferenciju i sponzorima i najavio izuzetno takmičenje.

Veselin Jevrosimović, najava 5. Serbian opena-a 2020
Pres konferencija pred 5. Serbian Open indoor meeting 2020., 26.2., Veselin Jevrosimović, ASS; Foto: Atlex

– Serbia Open je već postao tradicionalan, zahvalio bih se svim sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju, naročito gradu Beogradu koji je najviše pomogao, kao i Ministarstvu omladine i sporta. Pozdravio bih naše inostrane goste, Đanmarka, njegovog oca i trenera Marka, kao i Silvana, koji će imati velike okršaje u disciplini skok uvis, koja će biti jedna od najvažnijih disciplina na mitingu. Još jednom se nadam da ćete doći u velikom broju da podržite naše atletičare, kao i naše goste iz inostranstva i mislim da ćemo imati izuzetno takmičenje – poručio je Jevrosimović.

Najbolji atletičar Srbije Strahinja Jovančević poručio je da je srećan zbog nastupa u Beogradu i najavljuje pobedu u svojoj kući.

– Jako je bitno da ovaj miting postoji 5 godina, da ima tradiciju i da mi takmičari imamo priliku da imamo jaku konkurenciju iz inostranstva. Mene očekuje skok udalj, a najveći protivnik je evropski prvak iz Beograda, koji ima rekord 8.11, ja sam već rekao da u mojoj kući niko neće pobeđivati, želim da napravim novi državni rekord i da pobedim – rekao je Jovančević.

Strahinja Jovančević, najava 5. Serbian opena-a 2020
Pres konferencija pred 5. Serbian Open indoor meeting 2020., 26.2., Strahinja Jovančević; Foto: Atlex

Prva zvezda mitinga Đanmarko Tamberi, italijanski skakač uvis, poručio je da je oduševljen prijemom u Beogradu i da se nada dobrom nastupu.

 Zdravo svima, hvala što ste me pozvali, zadovoljstvo je biti ovde. Pre 3 godine, kada je ovde održano Evropsko dvoransko prvenstvo, nisam bio tu zbog povrede i bio sam tužan što nisam mogao da dođem da se takmičim. Ovo je prvi put se takmičim u Srbiji, čast mi je da budem ovde, jer i Novak Đoković je jedan od mojih najvećih idola ikada. U zemlji smo koja je zaista sjajna. Očekujem dobro takmičenje, rekli su mi da je atmosfera sjajna i radujem se takmičenju ovde.

Italijan je dobio i pitanje šta misli da u ovom momentu može da pokažete u Beogradu.

– Hvala što znate moju istoriju. Zapravo, ova dvoranska sezona, kada smo odlučili da se takmičimo, znali smo da je potrebno da budemo u najboljoj formi u dvorani, jer u nastavku sezone će biti Olimpijske igre. radio sam dobro od septembra do sada. Znam da mogu da napravim dobar rezultat. Zapravo, moja sezona je počela veoma loše sa italijanskim prvenstvom, bio sam razočaran, ne znam zašto, ali želim “osvetu” za to, da napravim nešto dobro u dvoranskoj sezoni. Jer ovo je moje drugo takmičenje u dvorani, ali ujedno i poslednje. Želim da budem u dobrom raspoloženju, ne želim da završim dvoransku sezonu lošim rezultatom. Želim da pokažem kakve su moje mogućnosti.

Đanmarko Tamberi, najava 5. Serbian opena-a 2020
Pres konferencija pred 5. Serbian Open indoor meeting 2020., 26.2., Đanmarko Tamberi; Foto: Atlex

Tamberiju je sugerisano da je rekord mitinga 2.26 m.

– Ako skočim manje od 2.26, neću biti srećan – rekao je Tamberi.

Direktor mitinga, Slobodan Popović dao je pojašnjenje o disciplinama.

– Nadam se da će takmičari koji su pričali ispuniti obećanja i da će uveličati sliku Beograda. Imaćete priliku da vidite sjajno takmičenje. Imaćemo tri veoma jake discipline, bacanje kugle, gde će biti Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, kao i u takmičar iz Hrvatske, koji trenutno ima 4. mesto na svetu. Skok udalj je takođe zanimljiv, a kada je Marko Tamberi na zaletištu to znači da ćemo imati dobre rezultate i u skoku uvis. Kada su trkačke discipline u pitanju, očekujemo uravnoteženu konkurenciju, gde će naši takmičari moći da se istaknu. Imamo i dve memorijalne trke. Pozivam sve još jednom da svi dođu u dvoranu od 17 časova, karte i dalje mogu da se kupe, a za decu je ulaz besplatan – zaključio je Popović.

Slobodan Popović, najava 5. Serbian opena-a 2020
Pres konferencija pred 5. Serbian Open indoor meeting 2020., 26.2., Slobodan Popović, direktor mitinga; Foto: Atlex

Miting počinje u 17 časova, ostalo je još jako malo karata u prodaji. Cena im je 500 dinara i spektakl koji će okupiti osam učesnika Olimpijskih igara u Riju je nešto što se ne sme propustiti.

Video sa konferencije za štampu možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs