Tamara Salaški posle 10 godina napušta Crvenu zvezdu: Srećna sam zbog novog početka, ali i tužna jer odlazim iz moje Zvezde

Državna rekorderka na 400 metara Tamara Salaški podnela je u ponedeljak zahtev za promenu kluba da iz Crvene zvezde pređe u AK Top Jump saznaje Atlex.

Prelazni rok u Srbiji je počeo ovog ponedeljka 18. novembra, a veliki broj atletičara već je podneo zahtev za promenu kluba. Jedna od njih je i Tamara Salaški učesnica Evropskih i Svetskih prvenstava kao i Olimpijskih igara u Riju 2016.

Ona je iz rodnog Valjeva u Beograd došla 2009. godine i od tada je članica AK Crvene zvezde.

Punu deceniju veoma uspešno je nosila dres najuspešnijeg srpskog kluba, ali došlo je vreme za novo atletsko poglavlje.

Nakon preseljenja u Ameriku sa svojim mužem i trenerom Milošem bračni par Salaški rešili su da naprave još jednu promenu u svom životu, da promene klupske boje.

Tamara Salaški, dvoranska prvakinja Srbije 2018
Tamara Salaški, šampionka Srbije u dvorani na 400 metara 2018; Foto: Atlex

Kako su njih dvoje veliki prijatelji sa bračnim parom Topić, Dragutinom i Biljanom, prelazak u AK Top Jump i nije toliko začuđujuće, kada je već promena atletske sredine dovedena u pitanje.

Vizije i ideje Top Jump-a i Salaških su se poklopile i rešili su da jedni drugima pomognu u predstojećim godinama.

Miloš Salaški, kao jedan od najboljih srpskih trenera takođe predstavlja veliki dobitak za ovaj klub koji je do sada bio poznat po radu sa mladima. Vreme prolazilo, a ti mladi polako ulaze u juniorski staž, uskoro i u seniorski, tako da će srednjeprugašima Miloševa pomoć puno značiti.

Što se nas tiče, mi smo počastvovani njihovim izborom našeg kluba, a zahvalni smo Milošu što nam pomaže u planiranju trenažnog procesa za naše perspektivne klince i klinceze – rekao je za naš portal Dragutin Topić.

Dragutin Topić, AK Top Jump
Memorijal Mihajlo Švraka, Dragutin Topić; Foto: Atlex

Iako Salaški treniraju i žive u Americi najavili su ponovni dolazak na leto kada će Tamara i debitovati za novi klub, dok će Miloš pomagati putem interneta. Međutim popularni Top se nada da će se nakon nekog vremena bračni par Salaški ipak odlučiti za povratak u Beograd gde i pripadaju po njegovim rečima.

– Nadam se da će se oni ipak u skorije vreme skrasiti u Beogradu kome pripadaju, jer oboje imaju znanje i iskustvo koje je preko potrebno našem sportu, i mi iz “Top Jump-a” ćemo ih dočekati raširenih ruku –istakao je Topić.

Sama Tamara Salaški je srećna zbog ”novog početka” i što će novo veliko takmičenje napasti sa novim klupskim bojama.

Srećna sam što ću ubuduće sarađivati sa Topom i Biljom i što ćemo zajedno pokušati da napravimo nova velika dela. Jako sam srećna što ću svojim iskustvom i rezultatima pomoći Top Jump-u da još više poraste kao klub jer se radi o zaista fantastičnom klubu i ljudima koji ga čine – rekla je Tamara za Atlex povodom njenog drugog transfera u karijeri.

Sledeće sezone na programu je Evropsko prvenstvo u Parizu. To bi bilo treće prvenstvo Evrope za najbržu ženu Srbije svih vremena na 400 metara što joj predstavlja veliki motiv.

– Pripreme za 2020. su već počele i cilj mi je da ispunim normu za Evropsko prvenstvo u Parizu. To je ono što me ”drži”. Ako uspem da ispunim ovaj cilj to će biti ne samo veliki stvar za mene nego i za moj novi klub – istakla je Salaški.

Tamara Salaški, dvoransko Evropsko prvenstvo, Beograd 2017
Dvoransko Evropsko prvenstvo 2017., Beograd; 400 metara, Tamara Salaški; Foto: Atlex

Ipak nije joj bilo lako da preseče i da nakon 10 godina napusti Marakanu.

Koliko sam srećna zbog ”novog početka” toliko sam i tužna jer napuštam moju Crvenu zvezdu gde sam se afirmisala kao atletičarka i gde sam napravila najveće uspehe. Želela bih da se zahvalim svima u klubu, nažalost putevi nam se sada razilaze, možda se jednog dana ponovo vratim u nekoj novoj ulozi, nikad se ne zna – poručila je Tamara na kraju.

Treba napomenuti da je ovo tek prvi korak do potpunog transfera u kojem je Tamara podnela zahtev Crvenoj zvezdi za ispisnicu. Sledeće nedelje Zvezda odgovara savezu na taj dopis. Nakon toga Top Jump će podneti zahtev Atletskom savezu da želi da registruje Tamaru Salaški za svoj klub i tek nakon četiri nedelje savez će odlučiti da li je cela procedura odrađena po propisima. Ako jeste tek tada će Tamara zvanično postati novi član, najveće pojačanje u istoriji kluba, ali i najzvučnije i najuspešnije ime AK Top Jump-a u njegovoj dosadašnjoj istoriji.

Iako klubovi i dalje žele da ”sakriju” svoje dogovorene transfere kako se slučajno nešto ne bi izjalovilo na kraju, Atlex je zahvalan Dragutinu Topiću i Tamari Salaški što su pristali da javno obelodane svoj plan.

Prelazak Tamare Salaški iz Zvezde u Top Jump je samo jedan od nekoliko zaista bombastičnih transfera koji će se dogoditi u ovom prelaznom roku koji ”preti” da bude još bolji od prošlogodišnjeg.

(Atlex.rs)

Scroll to Top