Srpska atletičarka uspela da pobegne iz zemlje pre vanrednog stanja: ”Uletela” sam u poslednji avion za Tursku, moju volju ne može ništa da zaustavi!

Pandemija koronavirusa gotovo je zaustavila ceo svet, sportski događaji su odloženi, sportisti treniraju u kućama, granice su zatvorene… ali jedna srpska atletičarka uspela je da pobegne u Tursku poslednjim avionom kako bi mogla da nastavi sa pripremama – u pitanju je reprezentativka u brzom hodanju Dušica Topić.

Ona je uspela da se ukrca na poslednji avion za Antaliju 18. marta i da ode na pripreme koje će trajati neodređeno u mesto gde se okupljaju najbolji hodači po njenim rečima.

U tom trenutku nije znala šta će biti sa Olimpijskim igrama i kako kaže morala je to da učini jer njenu želju ne može ništa da zaustavi.

Korona nije mogla da zaustavi moju volju i upornost da nađem način i mesto za trening. U poslednjem času (19. Marta) sam intuitivno uspela da pobegnem. Odlučila sam da krenem za Tursku – započela je Dušica Topić razgovor za portal Telegraf.

U bukvalnom smislu uspela je da pobegne u poslednji čas jer nedugo zatim svi aerodromi su bili zatvoreni.

– Avion kojim sam letela je bio poslednji, nakon 2 sata su aerodrome blokirali. Taj osećaj ” proći za dlaku ” ću pamtiti celog života kao i koronu. Jer odluka je bila danas za sutra. Da li glavom kroz zid ili grlom u jagode … Pokazaće će vreme – kaže Dušica.

Dušica Topić, Antalija
Dušica Topić, Antalija, brzo hodanje; Foto: privatna arhiva

Na kraju se ispostavilo da su Igre ipak odložene i da joj to odgovara.

– Sada je naklonjeno, pomerene su Olimpijske igre, i sve usmeravam ka tome. Moje srce je već tamo, a telo ga prati – ističe Topićeva.

I u Turskoj vladaju mere vanrednog stanja, ali Dušica kaže da je uvek korak ispred i da uspešno, za sad, izbegava mere zabrane kretanja u toj zemlji kako bi uspela da trenira i da se spremi za svoj cilj.

– Za sada, korona i kontrola su nam za petama! Na korak sam ispred, treniram po slepim putevima koje streme ka vrhovima planina gde nema ljudi, nema kola, čisto bez đubriva…  Samo nebo, cilj i ja – zaključuje Topićeva.

Dušica Topić, Antalija
Dušica Topić, Antalija, brzo hodanje; Foto: privatna arhiva

(Atlex.rs)

Scroll to Top