Snovi se ostvaruju ako veruješ do kraja: Srbin prvak Amerike na svojoj poslednjoj studentskoj trci!

Neverovatan uspeh Srbina Milan Todorović na finalu državnog prvenstva Sjedinjenih Američkih država gde je uspeo da pobedi u trci na 800 metara.

Finale zimske sezone u Sjedinjenim Američkim Državama izmeđuostalih obeležio je i jedan Srbin, Milan Todorović, član užičke Mladosti, koji je uspeo da pobedi sve i to u tri trke u svega dva dana na 800 metara.

Kao student završne godine koledža Milan je takmičio na državnom prvenstvu prve divizije NAIA koje je održano 3. i 4. marta u Brukingsu, Južna Dakota. Nakon kvalifikacijskih 1:54.10 i polufinalnih 1:51.35 Todorović je u finalu prvi prošao kroz cilj za 1:52.03 čime je postigao neverovatan uspeh.

Milan Todorović pobeđuje na državnom prvensstvu Amerike na 800m, 2023
NAIA prvenstvo Amerike 2023. – 4. mart – Milan Todorović (Srbija) pobeđuje u trci na 800m; Foto: Kyle McKinley

Nakon godina studiranja i treniranja u Americi na poslednjem dvoranskom takmičenju koje je takmičio kao student Milan je uspeo da ostvari snove i da trijumfalno završi ovaj životni period.

Ovo je najveće i najvažnije takmičenje za Todorovićevu uzrasnu kategoriju. Nešto poznatije NCAA je isključivo za mlađe, zbog svojih godina Milan nije mogao nikako da takmiči na ovom šampionatu, ali NAIA nikako ne zaostaje za njim i u njemu se takmiče atletičari iz cele Amerike i sveta koji studiraju tamo, a na završnim su godinama studija.

Neverovatan uspeh. Borio sam se za ovo, ali da li sam očekivao… želeo jesam, ali ni u ludilu nisam mogao da sanjam da ću uspeti da istrčim tri trke u dva dana na takvom nivou i da ću na kraju ja pobediti. Veoma naporno, ali i veoma rasterećujuće je sad kad se to dogodilo, kao da mi je pao veliki kamen sa srca i sve ovo mi je dalo veliki motiv za dalje – rekao je Milan Todorović za Atlex.

Milan Todorović pobednik državnog prvenstva Amerike na 800m 2023
NAIA prvenstvo Amerike 2023. – 4. mart – Milan Todorović (Srbija) pobednik prve ndivizije AMerrike na 800m; Foto: Kyle McKinley

Nekoliko dana po završetku takmičenja vratio se kući u Beograd gde će biti nekoliko nedelje nakon čega se vraća u Ameriku gde ga odmah očekuje i sezona na otvorenom koja traje svega do polovine maja.

Vratio sam se kući da malo odmorim, ali nastavljam da treniram jer me već sredinom aprila čekaju trke na otvorenom. Trebalo bi da 6. maja diplomiram i onda definitivno stavljam tačku na studije u Americi i na ta takmičenja tamo. Zaista neverovatan osećaj da na ovakav način završim ovo putovanje koje nije bilo ni malo lako i jednostavno, zaista neverovatno – sa velikim oduševljenjem pričao je Milan za Atlex.

(Atlex.rs)

Scroll to Top