Sestre Lukić ponovo bez trenera: Novi problem pred Anjom i Sarom!

Iako je sve bilo dogovoreno da Anju i Saru Lukić preuzme trener Zoran Zdravković do toga ipak neće doći.

Jedne od najtalentovanijih atletičarki Srbije prešle su u ovom prelaznom roku iz Crvene zvezde u BAK kako bi sarađivale sa Zdravkovićem koji bi se tako vratio u ”kraljicu sportova” nakon 10 godina. Međutim od toga ipak neće biti ništa.

Kako u Crvenoj zvezdi postoji pravilo da njihovi atletičari moraju isključivo da rade sa trenerima iz kluba, a adekvatno rešenje nije pronađeno da kod istog treniraju obe, došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Lukićeve su rešenje videle u Zoranu Zdravkoviću, treneru koji se i dalje vodi kao trener OAK-a i koji je stvorio dva državna rekordera na preponama.

Nakon sastanaka sa čelnicima Srpskog atletskog saveza, BAK-a i samim atletičarkama Zdravković je pristao da se vrati ”u ring”.

Međutim ubrzo je uvideo da je to ipak preveliki ”zalogaj” za njega nakon toliko godina i da ipak ne bi mogao maksimalno da im se posveti.

– Analizirao sam situaciju, nisam bio dugo u atletici. Ne bih mogao da odgovorim na zahteve na tom nivou. Javio sam Anji, Sari i klubu da ne mogu da se prihvatim obaveze – kratko je prokomentarisao Zdravković za Sportski Žurnal.

Zoran Zdravković
Zoran Zdravković, trener OAK Beograda, dvoransko prvenstvo Srbije 2020. – 2. februar; Foto: Atlex

On se dugo i dvoumio da li uopšte da prihvati poziv, ali već na prvim treninzima je uvideo da su njegove sumnje bile opravdane i odlučio je da odmah o tome obavesti sve strane kao bi se što pre moglo pronaći novo rešenje.

Ni punih nedelju dana sestre Lukić nisu bile u ”mirnoj luci”. Odradile su tek nekoliko treninga kada ih je sačekala nova neočekivana situacija.

Shodno tome da je prelazni rok završen sigurno je samo da će predstojeće sezone takmičiti za BAK. Međutim ponovo je otvoren ”konkurs” za trenera i veliki znak pitanja ko će ih nadalje trenirati i kako će se uopšte spremiti za predstojeću, najverovatnije jednu od najvažnijih sezona u njihovim karijerama.

Treba podsetiti da se druga najbolja preponašica Srbije Milica Emini preselila u Sloveniju gde sarađuje sa novim trenerom Albertom Šobom Berčom

(Atlex.rs)

Scroll to Top